Schimbări Importante în Handbalul Românesc: Xavi Pascual Părăsește Naționala și Problemele de Finanțare ale FRH

Schimbări Importante în Handbalul Românesc: Xavi Pascual Părăsește Naționala și Problemele de Finanțare ale FRH

Handbalul masculin românesc se confruntă cu schimbări semnificative după Campionatul European din Germania, unde echipa națională a înregistrat rezultate dezamăgitoare. Xavi Pascual, selecționerul echipei naționale, și-a anunțat demisia în urma performanței sub așteptări, marcând sfârșitul celui de-al doilea mandat al său.

Pascual a fost la cârma echipei naționale în perioada 2016-2018 și a revenit în 2022, reușind să califice România la un turneu final de Campionat European după o pauză de 28 de ani. Cu toate acestea, „tricolorii” au pierdut toate cele trei meciuri disputate la EURO: 24-31 împotriva Austriei, 24-36 împotriva Spaniei și 25-31 împotriva Croației.

Pe lângă plecarea lui Pascual, Viorel Mazilu, secretarul general al Federației Române de Handbal (FRH), și-a dat și el demisia în urma unui conflict cu președintele Constantin Din. În plus, situația financiară a FRH este tensionată, Agenția Națională pentru Sport hotărând că federația nu îndeplinește criteriile de eligibilitate pentru acordarea finanțării de la stat, deși anul trecut a primit 1,3 milioane de euro.

Vasile Stângă, fost mare jucător de handbal, sugerează că ar fi momentul să se mizeze pe un selecționer român, menționându-l pe Robert Licu ca posibil candidat. El subliniază necesitatea construirii echipei naționale în jurul tinerilor talentați precum Dedu și Stanciuc.

Înainte de demisia sa, Xavi Pascual a evidențiat experiența pozitivă a echipei la EURO, remarcând că jucătorii tineri au avut ocazia să concureze la un nivel înalt și că e nevoie de un plan pentru îmbunătățirea nivelului general al handbalului românesc.

Aceste evenimente marchează un moment de cotitură pentru handbalul masculin românesc, care se confruntă acum cu provocarea de a se reorganiza și de a găsi noi modalități de finanțare și conducere tehnică pentru a reveni pe drumul succesului.

Andrei Atanasiu
Autor: Andrei Atanasiu

Mă numesc Andrei Atanasiu și sunt editor la PressUpdate.ro. Ador să aduc știrile mai aproape de oameni, să găsesc adevăruri și să împărtășesc povești care contează. Suntem o echipă strânsă aici, și pasiunea mea pentru ju...

Search

Articole Recente

;