Schimbări majore în conducerea Boeing: CEO-ul Dave Calhoun și alți membri ai echipei de management demisionează în urma incidentelor de siguranță

Schimbări majore în conducerea Boeing: CEO-ul Dave Calhoun și alți membri ai echipei de management demisionează în urma incidentelor de siguranță

Boeing, gigantul aeronautic american, se confruntă cu schimbări semnificative la nivelul conducerii după o serie de incidente de siguranță care au pus sub semnul întrebării calitatea și fiabilitatea avioanelor sale. CEO-ul Dave Calhoun a anunțat că va renunța la funcția sa până la sfârșitul anului 2024, în cadrul unui plan de restructurare a conducerii companiei.

Această decizie vine în urma unei presiuni crescute asupra conducerii Boeing, după incidente precum desprinderea unei uși de pe un Boeing 737 MAX 9 în timpul zborului, precum și alte probleme legate de siguranță care afectează imaginea și încrederea în avioanele companiei.

Stan Deal, președintele Boeing Commercial Airplanes, și-a anunțat de asemenea retragerea, urmând să fie înlocuit de Stephanie Pope. În plus, Larry Kellner, președintele consiliului de administrație, nu va candida pentru un nou mandat, urmând să fie înlocuit de Steve Mollenkopf.

Aceste schimbări survin într-un context dificil pentru producătorul de avioane, care se confruntă nu doar cu problemele de siguranță, dar și cu competiția acerbă din partea rivalului său, Airbus, ce a reușit recent să obțină contracte importante în Asia.

Pe fondul acestor provocări, prețul acțiunilor Boeing a suferit o scădere semnificativă, de la 251 de dolari la începutul anului la 188 de dolari în ultima sesiune de tranzacționare. În ciuda acestor dificultăți, experții din industrie subliniază că Boeing rămâne o companie esențială pentru sectorul aeronautic și pentru guvernul SUA, care nu va permite ca aceasta să eșueze.

Robert Pavliuk, manager de portofoliu la firma de investiții Dakota Wealth, a menționat că Boeing are nevoie de mai mult decât o restructurare la nivel de CEO și președinte al consiliului de administrație, sugerând că Calhoun este folosit drept țap ispășitor.

În ciuda acestor schimbări la nivel înalt, Boeing își menține angajamentul de a îmbunătăți siguranța și calitatea producției sale și de a se poziționa pentru un viitor stabil în industria aeronautică.

Andrei Atanasiu
Autor: Andrei Atanasiu

Mă numesc Andrei Atanasiu și sunt editor la PressUpdate.ro. Ador să aduc știrile mai aproape de oameni, să găsesc adevăruri și să împărtășesc povești care contează. Suntem o echipă strânsă aici, și pasiunea mea pentru ju...

Search

Articole Recente

;