Schimbări majore în conducerea Marinei Ruse: Alexander Moiseev devine comandant-șef

Schimbări majore în conducerea Marinei Ruse: Alexander Moiseev devine comandant-șef

Rusia a efectuat schimbări importante în structura de comandă a Marinei sale, în contextul conflictului continuu cu Ucraina. Amiralul Alexander Moiseev a fost promovat la rangul de comandant-șef al Marinei Ruse, înlocuindu-l pe amiralul Nikolai Evmenov, demis la începutul lunii martie. Această mișcare vine în urma unei serii de succes ale Ucrainei în Marea Neagră, care a reușit să afecteze semnificativ flota rusă din regiune.

Viceamiralul Serghei Pinchuk a fost numit comandant al Flotei Mării Negre, în timp ce viceamiralul Konstantin Kabanțov preia comanda Flotei de Nord. Ministrul rus al apărării, Serghei Șoigu, a subliniat într-o conferință telefonică importanța noilor numiri, subliniind responsabilitatea enormă a acestor posturi și așteptările mari ale țării față de noii lideri.

Amiralul Moiseev, un veteran al submarinelor nucleare și erou al Rusiei, are o carieră militară impresionantă, care include comanda unui submarin cu rachete și lansarea cu succes a unui satelit spațial de pe submarinul nuclear Novomoskovsk. Înainte de a fi numit comandant-șef interimar al Marinei, Moiseev a condus Flota de Nord a Federației Ruse.

Schimbările în conducerea Marinei Ruse au loc într-un moment în care Ucraina a raportat că a scufundat sau avariat o treime din Flota Mării Negre a Rusiei. Aceste victorii ucrainene au permis deschiderea unui coridor maritim vital pentru exportul de cereale, în ciuda riscurilor de bombardament din partea Rusiei. În urma acestor evenimente, Rusia a fost nevoită să-și mute navele din Sevastopol în Novorossiisk, iar ministrul Șoigu a ordonat antrenamente sporite și instalarea de arme suplimentare pentru a contracara atacurile Ucrainei.

Această restructurare a Marinei Ruse reflectă provocările cu care se confruntă Moscova în Marea Neagră și nevoia de a-și consolida capacitățile militare în fața unui adversar care a demonstrat o capacitate neașteptată de a riposta.

Andrei Atanasiu
Autor: Andrei Atanasiu

Mă numesc Andrei Atanasiu și sunt editor la PressUpdate.ro. Ador să aduc știrile mai aproape de oameni, să găsesc adevăruri și să împărtășesc povești care contează. Suntem o echipă strânsă aici, și pasiunea mea pentru ju...

Search

Articole Recente

;