Creșterea Averilor Oligarhilor Ruși în Contextul Economiei de Război

Creșterea Averilor Oligarhilor Ruși în Contextul Economiei de Război

În ciuda sancțiunilor internaționale și a contextului geopolitic tensionat, oligarhii ruși au reușit să își sporească considerabil averile în anul precedent. Conform datelor publicate de prestigioasa revistă Forbes, cei mai bogați indivizi din Rusia au adăugat impresionanta sumă de 72 de miliarde de dolari la avuția lor colectivă, atingând un total de 577 miliarde de dolari.

Această creștere financiară remarcabilă este atribuită, în mare parte, prețurilor ridicate la materiile prime și dinamicii economiei ruse, care s-a adaptat la condițiile unui război economic. În acest peisaj prosper pentru miliardari, Vagit Alekperov, fostul președinte al gigantului petrolier Lukoil, și-a consolidat poziția de lider, cu o avere acumulată de 28,6 miliarde de dolari, urmat îndeaproape de Leonid Mikhelson, conducătorul Novatek, cu 27,4 miliarde de dolari.

Chiar dacă sancțiunile au afectat economia rusă, aceasta a înregistrat o creștere de 3,6% în ultimul an, o rată mai rapidă decât oricare dintre țările G7 care au impus restricții Moscovei. Fondul Monetar Internațional anticipează o continuare a acestui trend pozitiv, cu o creștere estimată a PIB-ului Rusiei de 2,6% pentru anul curent.

Este de remarcat că, în ciuda sancțiunilor, numărul miliardarilor la nivel global a atins un record, cu 2.781 de persoane care dețin titlul de miliardar, iar averile lor cumulate se ridică la 14.200 miliarde de dolari, cu o creștere de 2.000 de miliarde de dolari față de anul precedent.

Această informație ne oferă o perspectivă asupra rezilienței și adaptabilității economice a Rusiei în fața presiunilor externe și subliniază capacitatea oligarhilor de a naviga și prospera chiar și în cele mai provocatoare condiții.

Andrei Atanasiu
Autor: Andrei Atanasiu

Mă numesc Andrei Atanasiu și sunt editor la PressUpdate.ro. Ador să aduc știrile mai aproape de oameni, să găsesc adevăruri și să împărtășesc povești care contează. Suntem o echipă strânsă aici, și pasiunea mea pentru ju...

Search

Articole Recente

;