Creșterea prețurilor la dulciurile de Paște: Iepurași și ouă de ciocolată afectate de cotațiile la cacao

Creșterea prețurilor la dulciurile de Paște: Iepurași și ouă de ciocolată afectate de cotațiile la cacao

Cu apropierea sărbătorilor pascale, consumatorii se confruntă cu o realitate amară: prețurile la iepurașii și ouăle de ciocolată sunt în creștere, iar tendința pare să continue. Potrivit datelor Bloomberg, cotațiile futures la cacao s-au dublat în ultimele trei luni, atingând niveluri record la Bursa de la New York. Această majorare este atribuită în parte bolilor care au afectat culturile de cacao din vestul Africii și fenomenelor meteo extreme, care au dus la un posibil al treilea an consecutiv de deficit de aprovizionare la nivel global.

Impactul acestei situații nu se limitează doar la Paște, ci se preconizează că va afecta și alte sărbători importante precum Halloween și Crăciun. Producători renumiți de ciocolată, cum ar fi Lindt & Spruengli AG, au anunțat deja că vor majora prețurile în anii următori ca răspuns la creșterea costurilor cu materiile prime. Deși unele companii ar putea să dispună de stocuri la prețuri mai mici pentru a menține producția în următoarele luni, este de așteptat ca majorările de prețuri să fie treptate, pentru a evita șocarea consumatorilor.

Consumatorii simt deja repercusiunile acestei creșteri, cu 44% din gospodăriile din SUA raportând că au redus consumul de ciocolată și dulciuri din cauza inflației. În Marea Britanie, prețurile la unele mărci de ouă de ciocolată au crescut cu până la 50%. Situația este similară în alte părți ale lumii, unde consumatorii sunt nevoiți să plătească mai mult pentru mai puțin.

În acest context, este esențial ca producătorii și consumatorii să fie conștienți de realitățile pieței și să se adapteze la noile condiții economice. Pe măsură ce Paștele se apropie, sărbătoarea ciocolatei ar putea fi mai costisitoare decât în anii precedenți, iar acest lucru ar putea influența tradițiile și obiceiurile de consum.

Victorita Ioan
Autor: Victorita Ioan

Sunt Vitorita Ioan și îmi place să spun că magia mea stă în cuvinte, mai precis în cele pe care le împărtășesc ca editor la PressUpdate.ro. Zi de zi, scopul meu e să aduc în lumină povești care contează, să împing limite...

Search

Articole Recente

;