Protestul AUR la ASF se soldează cu amenzi de 30.000 de lei pentru încălcarea legii

Protestul AUR la ASF se soldează cu amenzi de 30.000 de lei pentru încălcarea legii

Recent, un protest organizat de Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) în fața sediului Autorității de Supraveghere Financiară (ASF) din București a atras atenția autorităților și a rezultat în sancțiuni semnificative. Jandarmeria Capitalei a anunțat că manifestația, care a perturbat traficul pe Splaiul Independenței, nu a respectat prevederile legale de declarare și avizare și, ca urmare, partidul AUR și participanții la protest au fost sancționați cu amenzi în valoare totală de 30.000 de lei.

Conform declarațiilor Jandarmeriei, patru sancțiuni contravenționale au fost aplicate, două dintre ele fiind de câte 10.000 de lei, iar celelalte două totalizând încă 10.000 de lei. Se pare că și liderul AUR, George Simion, se numără printre persoanele amendate, acesta fiind cunoscut pentru participarea activă la protest, încercând chiar să intre în sediul ASF.

Protestatarii, aproximativ 200 la număr, și-au exprimat nemulțumirea față de creșterea prețurilor la polițele RCA, scandând lozinci împotriva ASF și acuzând instituția de mărirea necontrolată a tarifelor. În ciuda solicitărilor Jandarmeriei de a nu bloca circulația și de a respecta legea, manifestanții au refuzat să coopereze, ceea ce a dus la aplicarea sancțiunilor.

Jandarmeria continuă investigațiile pentru a identifica și sancționa alte persoane implicate în încălcarea legii în timpul protestului. Această acțiune subliniază importanța respectării cadrului legal în organizarea și desfășurarea adunărilor publice și consecințele nerespectării acestuia.

Andrei Atanasiu
Autor: Andrei Atanasiu

Mă numesc Andrei Atanasiu și sunt editor la PressUpdate.ro. Ador să aduc știrile mai aproape de oameni, să găsesc adevăruri și să împărtășesc povești care contează. Suntem o echipă strânsă aici, și pasiunea mea pentru ju...

Search

Articole Recente

;