Tensiuni la Congresul PPE: Protestatari AUR și îmbrânceli cu forțele de ordine

Tensiuni la Congresul PPE: Protestatari AUR și îmbrânceli cu forțele de ordine

București, Romexpo – În timpul desfășurării Congresului Partidului Popularilor Europeni (PPE), centrul expozițional Romexpo a fost scena unor proteste organizate de membri și simpatizanți ai partidului AUR. Protestatarii, conduși de liderul partidului George Simion și europarlamentarul Cristian Terheș, au scandat lozinci precum "Ursula, nu uita, România nu te vrea" și "Afară Ursula din țară", exprimându-și nemulțumirea față de președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.

Incidentele au escaladat când un grup de manifestanți a încercat să forțeze intrarea în complexul Romexpo, moment în care au avut loc îmbrânceli cu jandarmii prezenți la fața locului pentru a asigura ordinea. În ciuda tensiunilor, liderul AUR a declarat că nu au existat acte de violență din partea protestatarilor.

Evenimentul a atras peste 2.000 de delegați din 40 de țări și mai mulți lideri europeni, printre care și Ursula von der Leyen, care urmează să fie validată pentru un nou mandat la conducerea Comisiei Europene în a doua zi a Congresului. În contextul acestui eveniment major, protestele AUR au subliniat diviziunile politice interne și au atras atenția asupra poziției partidului față de anumite figuri politice europene.

Congresul PPE a fost găzduit de Partidul Național Liberal (PNL) în parteneriat cu PPE și a inclus discuții despre subiecte importante pentru viitorul Uniunii Europene, inclusiv aderarea României la spațiul Schengen și implementarea Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

Marius Avreiescu
Autor: Marius Avreiescu

Numele meu este Marius Avreiescu și sunt mândru să mă lucrez ca si editor la PressUpdate.ro. Îmi dedic zilele să filtrez prin mulțimea de informații pentru a oferi cititorilor noștri conținut de calitate, știri pe care t...

Search

Articole Recente

;