Reacția BOR la Protestele AUR: Lumânările nu sunt pentru Entități Politice

Reacția BOR la Protestele AUR: Lumânările nu sunt pentru Entități Politice

Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Bisericii Ortodoxe Române, a transmis un mesaj clar după ce membrii AUR au folosit lumânări, cruci și sicrie în cadrul protestelor organizate la sediile PSD. Bănescu subliniază că simbolurile creștine au o semnificație profundă și nu ar trebui folosite în scopuri politice.

Protestele AUR, care au inclus elemente precum lumânări aprinse și sicrie, au fost criticate de reprezentantul BOR pentru folosirea inadecvată a simbolurilor religioase. „Lumânările se aprind pentru cei adormiți în Domnul și pentru cei vii care au nevoie de ocrotirea Lui. Chiar și pentru vrăjmași. Niciodată pentru entități publice sau politice”, a declarat Bănescu.

În mesajul său, Vasile Bănescu a făcut apel la bunul-simț și la separarea clară între cele sfinte și cele lumești, conform învățăturilor creștine. Acesta a menționat că instrumentalizarea credinței în scopuri politice nu face decât să caricaturizeze religia și să butaforizeze politica, afectând sănătatea societății.

Protestele AUR au fost organizate în contextul nemulțumirilor față de comasarea alegerilor și acțiunile pe care le consideră abuzive din partea PSD. În timp ce AUR a folosit simbolurile religioase pentru a-și exprima nemulțumirea, PSD a răspuns cu mesaje care sugerează legături ale AUR cu Rusia, amplificând tensiunile.

Vasile Bănescu a încheiat afirmând că „Cele ale lui Dumnezeu” trebuie să rămână separate de „cele ale Cezarului”, o referință la importanța de a păstra distincția dintre sfera religioasă și cea politică.

Andrei Atanasiu
Autor: Andrei Atanasiu

Mă numesc Andrei Atanasiu și sunt editor la PressUpdate.ro. Ador să aduc știrile mai aproape de oameni, să găsesc adevăruri și să împărtășesc povești care contează. Suntem o echipă strânsă aici, și pasiunea mea pentru ju...

Search

Articole Recente

;