Reacția Fermă a lui Putin în Urmă Atacului Terorist de la Moscova: Pedepse Aspre și Acuzații la Adresa Ucrainei

Reacția Fermă a lui Putin în Urmă Atacului Terorist de la Moscova: Pedepse Aspre și Acuzații la Adresa Ucrainei

Președintele rus Vladimir Putin a promis pedepse severe pentru cei implicați în atacul terorist care a zguduit capitala Rusiei, Moscova, în seara de vineri, soldat cu un număr tragic de 143 de morți și peste 80 de răniți. În prima sa intervenție publică după atacul, Putin a declarat că toți atacatorii arestați încercau să fugă în Ucraina și a acuzat țara vecină că ar fi încercat să ajute teroriștii.

"Nu-i vom lăsa pe inamicii noștri să ne divizeze", a afirmat Putin într-un discurs transmis de posturile de stat rusești. Într-o mișcare care demonstrează seriozitatea situației, ziua de 24 martie a fost declarată zi de doliu național, iar securitatea a fost întărită în toată țara.

Președintele rus a mulțumit serviciilor de urgență și serviciilor speciale pentru eforturile lor și a transmis condoleanțe familiilor îndoliate. În plus, Putin a subliniat că Rusia este pregătită să își unească forțele cu alte țări în lupta împotriva terorismului internațional.

În ciuda acuzațiilor grave aduse de Putin, Ucraina a negat orice implicare în atacul terorist, calificând declarațiile serviciilor speciale ruse drept "absolut de neconceput și absurde". Consilierul prezidențial ucrainean Mihailo Podoliak a insistat că Ucraina nu are nicio legătură cu incidentul și că va rezolva problema agresiunii Rusiei pe câmpul de luptă.

Autoritățile ruse au anunțat că au reținut 11 persoane în legătură cu atacul, inclusiv pe cei patru presupuși atacatori înarmați. Ancheta continuă pentru a stabili toate detaliile atacului terorist și pentru a identifica complicii.

Acest incident subliniază tensiunile în creștere dintre Rusia și Ucraina și pune în evidență provocările cu care se confruntă Rusia în materie de securitate internă.

Victorita Ioan
Autor: Victorita Ioan

Sunt Vitorita Ioan și îmi place să spun că magia mea stă în cuvinte, mai precis în cele pe care le împărtășesc ca editor la PressUpdate.ro. Zi de zi, scopul meu e să aduc în lumină povești care contează, să împing limite...

Search

Articole Recente

;