Reacția Israelului față de Planul de Pace: Ministrul Securității Naționale, Itamar Ben Gvir, Condamnă Ideea unui Stat Palestinian

Reacția Israelului față de Planul de Pace: Ministrul Securității Naționale, Itamar Ben Gvir, Condamnă Ideea unui Stat Palestinian

Israelul se confruntă cu noi provocări pe scena internațională, în contextul în care Statele Unite ale Americii și unele state arabe intenționează să propună un plan de pace care include înființarea unui stat palestinian. Această idee stârnește reacții puternice în rândul oficialilor israelieni, în special din partea politicienilor de extremă dreapta.

Itamar Ben Gvir, ministrul Securității Naționale din Israel, a fost unul dintre primii care a răspuns, catalogând propunerea drept "delirantă". El consideră că ideea de a oferi un stat grupării islamiste Hamas, care controlează Fâșia Gaza, este absurdă și periculoasă pentru securitatea Israelului. "Intenția SUA și a unor state arabe de a înființa un stat terorist alături de Statul Israel este delirantă și face parte din concepția greșită că există un partener pentru discuții despre pace de cealaltă parte", a declarat Ben Gvir, potrivit The Times of Israel.

Intransigent în poziția sa, Ben Gvir a subliniat că, atât timp cât el va face parte din guvern, niciun stat palestinian nu va fi creat. Aceasta vine în urma unei serii de incidente violente, inclusiv masacrul Hamas din 7 octombrie 2023, care a întărit convingerea ministrului că nu se poate negocia cu organizația islamistă. "După 7 octombrie este mai clar ca oricând că este interzis să le dea un stat. Cât timp suntem în guvern, niciun stat palestinian nu va fi înființat", a avertizat ministrul.

Această situație tensionată vine într-un moment în care regiunea este zguduită de noi amenințări și conflicte, iar Israelul se simte atacat pe mai multe fronturi. Confruntările din Gaza, precum și amenințările din partea altor grupări precum Hezbollah, pun în pericol stabilitatea și securitatea națională a Israelului.

În contextul acestor evoluții, comunitatea internațională este pusă în fața unei noi provocări: găsirea unei soluții de pace care să fie acceptabilă pentru toate părțile implicate. Cu toate acestea, poziția fermă a Israelului, exprimată prin vocea ministrului Securității Naționale, arată că drumul către pace este încă lung și plin de obstacole.

Victorita Ioan
Autor: Victorita Ioan

Sunt Vitorita Ioan și îmi place să spun că magia mea stă în cuvinte, mai precis în cele pe care le împărtășesc ca editor la PressUpdate.ro. Zi de zi, scopul meu e să aduc în lumină povești care contează, să împing limite...

Search

Articole Recente

;