Matteo Salvini avertizează asupra riscului unui conflict major, criticând poziția lui Macron privind Ucraina

Matteo Salvini avertizează asupra riscului unui conflict major, criticând poziția lui Macron privind Ucraina

Vicepremierul italian Matteo Salvini a lansat critici aspre la adresa președintelui francez Emmanuel Macron, avertizând că politica acestuia ar putea duce la escaladarea tensiunilor în Europa. În cadrul unui eveniment al partidului său, Liga, cunoscut pentru orientarea sa de extremă dreapta, Salvini a exprimat îngrijorarea că Europa ar putea fi pe marginea unui conflict major.

"Nu am nimic împotriva lui Macron, dar o Europă care vorbește despre a trimite soldați la măcelul din afara granițelor sale este una care merge împotriva principiilor Comunității europene", a declarat Salvini, referindu-se la ideea susținută de președintele francez privind posibilitatea trimiterea de trupe occidentale în Ucraina pentru a susține țara în conflictul cu Rusia.

Salvini a subliniat că nu dorește să lase în urmă un continent "gata să înceapă al treilea război mondial", o afirmație făcută în contextul în care Macron nu a exclus posibilitatea intervenției militare aliate în Ucraina. Această poziție a fost interpretată de liderul italian ca fiind una periculoasă, care ar putea duce la o escaladare a tensiunilor în regiune.

Reacțiile internaționale nu au întârziat să apară, cu Rusia exprimându-și, prin vocea președintelui Vladimir Putin și a șefului Serviciului rus de Informații Externe, Serghei Narîșkin, propriile resentimente și avertismente. Orice militar francez prezent pe teritoriul Ucrainei ar deveni o țintă prioritară pentru forțele ruse, o declarație care a stârnit controverse și a fost etichetată drept o "provocare iresponsabilă" de oficiali militari francezi.

În acest context tensionat, Salvini a evidențiat necesitatea de a pune accent pe apărarea internă a Europei împotriva terorismului, în loc de implicarea în conflicte externe. Criticile sale față de Macron reflectă o diviziune în cadrul Uniunii Europene privind abordarea conflictului dintre Ucraina și Rusia, și subliniază preocupările legate de posibilele repercusiuni ale unei politici externe agresive.

Andrei Atanasiu
Autor: Andrei Atanasiu

Mă numesc Andrei Atanasiu și sunt editor la PressUpdate.ro. Ador să aduc știrile mai aproape de oameni, să găsesc adevăruri și să împărtășesc povești care contează. Suntem o echipă strânsă aici, și pasiunea mea pentru ju...

Search

Articole Recente

;