Ungaria și-a Reafirmat Suportul pentru Donald Trump în Contextul Alegerilor din SUA

Ungaria și-a Reafirmat Suportul pentru Donald Trump în Contextul Alegerilor din SUA

Ungaria și-a exprimat din nou sprijinul pentru fostul președinte american Donald Trump, pe măsură ce acesta se pregătește pentru o posibilă candidatură în alegerile prezidențiale din 2024. Peter Szijjarto, ministrul de externe ungar, a declarat că numele lui Trump este sinonim cu relațiile excelente dintre Ungaria și Statele Unite, subliniind o perioadă de colaborare strânsă și respect reciproc în timpul mandatului său.

La New York, Szijjarto a reacționat la recenta victorie a lui Trump în alegerile preliminare republicane din Nevada, care îl poziționează ca un favorit pentru nominalizarea republicană. Ministrul de externe a evidențiat anii 2016-2020 ca fiind un apogeu în relațiile ungaro-americane, datorită unei alinieri de viziuni între guvernul ungar și administrația Trump pe teme globale precum migrația, securitatea, familia și valorile conservatoare.

Szijjarto a subliniat că Ungaria urmărește cu atenție evenimentele electorale din SUA, cu speranța că relațiile bilaterale vor reveni la nivelul înalt atins anterior. În ciuda criticilor internaționale și a unei anumite distanțe percepute de Trump față de premierul ungar Viktor Orban, guvernul de la Budapesta a arătat un respect constant față de SUA și deciziile sale politice.

Această poziționare a Ungariei reafirmă orientarea sa politică externă și ar putea avea implicații semnificative în contextul geopolitic actual, în special în relația cu Rusia și în abordarea migrației.

Andrei Atanasiu
Autor: Andrei Atanasiu

Mă numesc Andrei Atanasiu și sunt editor la PressUpdate.ro. Ador să aduc știrile mai aproape de oameni, să găsesc adevăruri și să împărtășesc povești care contează. Suntem o echipă strânsă aici, și pasiunea mea pentru ju...

Search

Articole Recente

;