Atenție la Calitatea Aerului: Norul de Praf Saharian se Îndreaptă către România

Atenție la Calitatea Aerului: Norul de Praf Saharian se Îndreaptă către România

România se pregătește pentru un fenomen meteo mai puțin obișnuit, dar care a început să devină o apariție periodică în ultimii ani. Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis un anunț care prevede că o masă de aer încărcată cu praf saharian va traversa spațiul aerian al țării în perioada 23 aprilie, începând cu ora 09:00, până în 24 aprilie, ora 13:00.

Fenomenul, determinat de circulaţia aerului predominant sud-vestică, va aduce particule fine de praf din nordul Africii către sud-estul Europei, afectând și România. Este de așteptat ca depunerile de praf saharian să fie vizibile mai ales în zonele unde se vor înregistra precipitații.

Cetățenii ar putea observa o schimbare a calității aerului și o posibilă colorare roșiatică a cerului, efecte caracteristice acestui tip de fenomen. Deși este un eveniment natural care nu ar trebui să creeze panică, este recomandat ca persoanele cu afecțiuni respiratorii să ia măsuri de precauție și să evite expunerea prelungită la aer liber.

În după-amiaza zilei de miercuri, se preconizează că norul de praf saharian își va continua deplasarea spre nord-est, îndepărtându-se astfel de teritoriul României. ANM va monitoriza situația și va furniza actualizări dacă vor fi necesare.

Pentru mai multe informații și recomandări, urmăriți actualizările ANM și țineți cont de sfaturile autorităților pentru a vă proteja sănătatea în aceste zile cu condiții meteorologice speciale.

Marius Avreiescu
Autor: Marius Avreiescu

Numele meu este Marius Avreiescu și sunt mândru să mă lucrez ca si editor la PressUpdate.ro. Îmi dedic zilele să filtrez prin mulțimea de informații pentru a oferi cititorilor noștri conținut de calitate, știri pe care t...

Search

Articole Recente

;