ANPC intervine în forță: Peste 360 de tone de legume și fructe retrase de pe piață

ANPC intervine în forță: Peste 360 de tone de legume și fructe retrase de pe piață

Într-o acțiune de amploare, Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a pus sub microscop comercializarea legumelor și fructelor proaspete în România, cu rezultate îngrijorătoare pentru consumatori. Peste 1.000 de operatori economici au fost verificați, iar la mai bine de 97% dintre aceștia au fost depistate nereguli grave.

În urma controalelor, echipele ANPC au decis retragerea temporară de la vânzare a peste 360 de tone de produse, cu o valoare de aproximativ 1,7 milioane lei, până la remedierea deficiențelor. Printre problemele identificate se numără legume și fructe cu mucegai, depozitate în condiții improprii, cu praf și insecte, precum și nerespectarea informațiilor obligatorii pe etichete.

Sebastian Hotca, președintele ANPC, a transmis un mesaj clar către consumatori: să fie vigilenți la calitatea și aspectul produselor pe care le cumpără și să acorde o atenție sporită etichetelor. Printre cele mai frecvente abateri se numără etichetarea incorectă, lipsa informațiilor despre țara de origine sau categoria de calitate, și ambalaje deteriorate.

Pe lângă retragerea temporară a produselor neconforme, ANPC a aplicat 848 de amenzi contravenționale în valoare de aproximativ patru milioane de lei și 418 avertismente. Mai mult, șapte tone de fructe și legume au fost scoase definitiv de la comercializare.

Această campanie de control subliniază importanța supravegherii continue a pieței de către autorități și necesitatea ca operatorii economici să respecte standardele de calitate și informații pentru protecția consumatorilor.

Victorita Ioan
Autor: Victorita Ioan

Sunt Vitorita Ioan și îmi place să spun că magia mea stă în cuvinte, mai precis în cele pe care le împărtășesc ca editor la PressUpdate.ro. Zi de zi, scopul meu e să aduc în lumină povești care contează, să împing limite...

Search

Articole Recente

;