ANPC în Acțiune: Închiderea Sălilor de Fitness World Class din București și Amenzi de Peste 100.000 de Lei

ANPC în Acțiune: Închiderea Sălilor de Fitness World Class din București și Amenzi de Peste 100.000 de Lei

În urma unor controale riguroase efectuate de Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) în data de 14 februarie, mai multe săli de fitness World Class din București au fost închise temporar, iar compania a fost sancționată cu amenzi semnificative. Inspectorii ANPC au descoperit o serie de nereguli care pun în pericol siguranța și sănătatea consumatorilor.

Printre principalele abateri identificate se numără aparate de fitness fără instrucțiuni de folosire în limba română, suplimente alimentare comercializate cu etichetare deficitară, saune saline lipsite de buton de panică, scări instabile de acces în piscină și zone cu risc crescut de accidentare. De asemenea, au fost semnalate probleme igienico-sanitare precum pereți și tavane cu exfolieri de vopsea, sistem de ventilație cu acumulări de praf și mucegai la cabinele de duș.

În urma acestor constatări, ANPC a decis închiderea temporară a șapte săli de sport și propunerea de suspendare a activității pentru trei dintre ele, pe o perioadă de 6 până la 12 luni. Sălile vizate de această măsură sunt situate pe Calea 13 Septembrie, Strada Barbu Văcărescu și Bulevardul 1 Decembrie 1918.

Amenzile aplicate în totalizează 116.500 de lei, iar suplimentele alimentare și produsele textile neconforme au fost retrase temporar din vânzare, valoarea acestora fiind estimată la aproximativ 6.000 de lei. ANPC subliniază că controalele vor continua, pentru a asigura respectarea legislației în vigoare și protejarea drepturilor consumatorilor.

Președintele ANPC, Horia Constantinescu, a subliniat importanța respectării normelor de siguranță și igienă, afirmând că „a face sport nu ar trebui să implice și riscuri neprevăzute”. El a criticat dur atitudinea operatorului economic, evidențiind „disprețul față de consumator”.

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și informații despre protecția consumatorilor, urmăriți-ne pe Google News.

Andrei Atanasiu
Autor: Andrei Atanasiu

Mă numesc Andrei Atanasiu și sunt editor la PressUpdate.ro. Ador să aduc știrile mai aproape de oameni, să găsesc adevăruri și să împărtășesc povești care contează. Suntem o echipă strânsă aici, și pasiunea mea pentru ju...

Search

Articole Recente

;