Târgu Jiu: Avarie la rețeaua de apă afectează peste 20.000 de locuitori

Târgu Jiu: Avarie la rețeaua de apă afectează peste 20.000 de locuitori

Locuitorii din Târgu Jiu se confruntă cu o situație dificilă după ce o avarie majoră la rețeaua de apă a lăsat o treime din oraș fără acces la apă potabilă și menajeră. Incidentul a avut loc pe Bulevardul Ecaterina Teodoroiu, unde o conductă magistrală veche de 65 de ani s-a fisurat, provocând inundații pe stradă și afectând aproximativ 20.000 de persoane.

Echipele de intervenție ale Aparegio Gorj S.A. – CED Târgu-Jiu au acționat prompt pentru remedierea situației, dar procesul de golire a conductei de 7 km lungime și așteptarea piesei necesare reparării, care fusese comandată cu două luni în urmă, au prelungit durata întreruperii furnizării apei.

Reprezentanții furnizorului de apă au anunțat că restabilirea serviciului de apă se va face treptat, în cursul nopții, cu atenție la evitarea lovirilor de berbec în sistem. De asemenea, planurile pentru înlocuirea conductei cu fonduri europene sunt în curs de desfășurare, pentru a preveni astfel de incidente pe viitor.

Acesta nu este un caz izolat, conducta respectivă suferind o avarie similară în urmă cu câțiva ani. Locuitorii orașului sunt sfătuiți să își facă provizii de apă și să urmărească actualizările furnizorului pentru a fi la curent cu evoluția lucrărilor de reparații.

Pentru informații actualizate, urmăriți-ne pe Google News.

Victorita Ioan
Autor: Victorita Ioan

Sunt Vitorita Ioan și îmi place să spun că magia mea stă în cuvinte, mai precis în cele pe care le împărtășesc ca editor la PressUpdate.ro. Zi de zi, scopul meu e să aduc în lumină povești care contează, să împing limite...

Search

Articole Recente

;