Progrese în Infrastructura Rutieră: Lotul 3 A0 București Sud și Varianta Ocolitoare Târgu Jiu

Progrese în Infrastructura Rutieră: Lotul 3 A0 București Sud și Varianta Ocolitoare Târgu Jiu

În sectorul de infrastructură rutieră din România, au fost înregistrate progrese importante în două proiecte majore. Constructorul grec AKTOR a anunțat că a ajuns la aproape 70% din stadiul fizic de execuție pentru Lotul 3 al Autostrăzii de Centură A0 Sud a Bucureștiului. Lucrările de asfaltare sunt în desfășurare, cu primul strat de asfalt AB2 așezat pe 10,5 km din cei 18 km totali ai tronsonului. În plus, sunt în curs de finalizare lucrările la structuri importante, cum ar fi poduri și pasaje, inclusiv pasajul peste DJ 601 și podul peste râul Ciorogârla.

Pe de altă parte, ministrul Transporturilor și Infrastructurii, Sorin Grindeanu, a anunțat deschiderea integrală a circulației pe Varianta Ocolitoare Târgu Jiu. Noua secțiune de drum, cu o lungime de 19,98 km, va facilita tranzitarea zonei de către traficul greu fără a mai traversa municipiul Târgu Jiu. Proiectul, în valoare de 165,3 milioane de lei (fără TVA), finanțat prin fonduri europene nerambursabile, include 12 poduri și pasaje, două parcări și trei noduri rutiere.

Aceste avansuri semnificative în proiectele de infrastructură sunt esențiale pentru îmbunătățirea conexiunilor rutiere și pentru reducerea congestionării traficului în zonele vizate.

Victorita Ioan
Autor: Victorita Ioan

Sunt Vitorita Ioan și îmi place să spun că magia mea stă în cuvinte, mai precis în cele pe care le împărtășesc ca editor la PressUpdate.ro. Zi de zi, scopul meu e să aduc în lumină povești care contează, să împing limite...

Search

Articole Recente

;