Studiu: Anomalii electromagnetice ar putea prevesti cutremurele

Studiu: Anomalii electromagnetice ar putea prevesti cutremurele

Cercetătorii ar putea fi mai aproape de a prezice cutremurele, conform unui studiu recent publicat în revista Journal of Applied Geodesy. Profesorul Mehdi Akhoondzadeh de la Universitatea din Teheran a identificat o serie de anomalii electromagnetice care au precedat cutremurele devastatoare din Turcia și Siria, în februarie anul trecut. Aceste anomalii au fost observate prin satelitul chinezesc CSES-01 și sateliți ai Agenției Spațiale Europene și au apărut cu până la 19 zile înainte de seismele respective.

Anomaliile au fost detectate la nivelul solului, atmosferei și ionosferei, iar specialistul iranian susține că acest model ar putea contribui la dezvoltarea unui sistem de avertizare împotriva cutremurelor mult mai eficient decât cel actual. Cu toate acestea, pentru a ajunge la un sistem fiabil, este necesar să se analizeze datele de la alte seisme majore, inclusiv unele care nu s-au produs încă, pentru a elimina incertitudinile și a reduce alarmele false.

Andrei Atanasiu
Autor: Andrei Atanasiu

Mă numesc Andrei Atanasiu și sunt editor la PressUpdate.ro. Ador să aduc știrile mai aproape de oameni, să găsesc adevăruri și să împărtășesc povești care contează. Suntem o echipă strânsă aici, și pasiunea mea pentru ju...

Search

Articole Recente

;