Târgu Mureș își ia rămas bun de la Zsuzsa Diamantstein, ultimul supraviețuitor al Auschwitz-Birkenau

Târgu Mureș își ia rămas bun de la Zsuzsa Diamantstein, ultimul supraviețuitor al Auschwitz-Birkenau

Comunitatea din Târgu Mureș este în doliu după pierderea doamnei Zsuzsa Diamantstein, care a fost ultimul supraviețuitor al infamului lagăr de concentrare Auschwitz-Birkenau din oraș. La venerabila vârstă de 102 ani, povestea vieții sale, marcată de curaj și rezistență, se încheie, lăsând în urmă o moștenire de speranță și seninătate.

Născută pe 17 iunie 1922, Zsuzsa Diamantstein a fost martora unor evenimente istorice tulburătoare, fiind deportată din Ghetoul Reghin în data de 4 iunie 1944, alături de alte 3.149 de persoane. Experiențele trăite în lagărele de concentrare, de la dezbrăcarea forțată la munca grea și pierderea celor dragi, nu au reușit să-i umbrească spiritul neînfrânt.

Primarul orașului Târgu Mureș, Soos Zoltan, a transmis un mesaj emoționant pe rețelele de socializare, omagiind memoria și reziliența doamnei Diamantstein. În urmă cu opt ani, președintele României, Klaus Iohannis, i-a recunoscut meritele, conferindu-i Ordinul Național „Serviciul Credincios” în grad de Cavaler.

Povestea doamnei Diamantstein rămâne un simbol al supraviețuirii și al demnității umane în fața adversității. Târgu Mureș și întreaga națiune își exprimă recunoștința pentru lecțiile de viață pe care le-a lăsat în urmă și se alătură în doliu familiei și prietenilor săi.

Fie ca amintirea sa să fie o lumânare aprinsă în întunericul istoriei, un far care să ne călăuzească spre un viitor mai bun, liber de ură și intoleranță. Odihnească-se în pace, Zsuzsa Diamantstein.

Marius Avreiescu
Autor: Marius Avreiescu

Numele meu este Marius Avreiescu și sunt mândru să mă lucrez ca si editor la PressUpdate.ro. Îmi dedic zilele să filtrez prin mulțimea de informații pentru a oferi cititorilor noștri conținut de calitate, știri pe care t...

Search

Articole Recente

;