Cutremur de 4,4 grade la granița României cu Serbia - Ce trebuie să știi

Cutremur de 4,4 grade la granița României cu Serbia - Ce trebuie să știi

Un seism cu magnitudinea de 4,4 a zguduit marți dimineața, 30 aprilie 2024, regiunea de graniță dintre România și Serbia, conform datelor furnizate de Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP). Cutremurul s-a produs la o adâncime de 15 kilometri și a fost resimțit în mod deosebit de locuitorii din Drobeta-Turnu Severin.

Seismul a avut loc la ora locală 08:42:05 și a afectat zonele învecinate, fiind localizat la aproximativ 23 km vest de Drobeta-Turnu Severin, 82 km nord-vest de Vidin, 82 km sud-est de Reșița și 86 km sud-vest de Târgu Jiu. Din fericire, nu au fost raportate pagube materiale semnificative sau victime.

În contextul acestui eveniment, este esențial să reamintim măsurile de siguranță pe care cetățenii trebuie să le adopte în caz de cutremur. Printre acestea se numără evacuarea ordonată și precaută a clădirilor, protejarea capului cu obiecte solide în cazul căderii de tencuială sau alte materiale și acordarea primului ajutor răniților.

De la începutul lunii aprilie, România a înregistrat aproape 30 de cutremure, cu magnitudini cuprinse între 2,1 și 3,4 pe scara Richter. Este important de menționat că, în 2023, cel mai puternic cutremur din România a avut loc în județul Gorj, cu o magnitudine de 5,7 pe scara Richter.

Pentru mai multe informații și sfaturi utile, urmăriți-ne pe Google News și rămâneți la curent cu ultimele noutăți despre fenomenele seismice din regiune.

Victorita Ioan
Autor: Victorita Ioan

Sunt Vitorita Ioan și îmi place să spun că magia mea stă în cuvinte, mai precis în cele pe care le împărtășesc ca editor la PressUpdate.ro. Zi de zi, scopul meu e să aduc în lumină povești care contează, să împing limite...

Search

Articole Recente

;