Cutremur de 5,9 magnitudine zguduie centrul Japoniei, fără alertă de tsunami

Cutremur de 5,9 magnitudine zguduie centrul Japoniei, fără alertă de tsunami

Un cutremur cu magnitudinea de 5,9 a lovit centrul Japoniei luni dimineața, afectând peninsula Noto, regiune deja grav afectată de un seism la începutul anului. Conform Agenției Meteorologice Japoneze (JMA), mișcarea telurică a avut loc la ora locală 06:31, urmată de o replică de 4,8 magnitudine la scurt timp după. Autoritățile nu au emis o alertă de tsunami și nu au raportat pagube semnificative sau victime în urma acestor evenimente seismice.

Prefectura Ishikawa a raportat că cinci case, deja deteriorate de cutremurul din 1 ianuarie, s-au prăbușit în orașul Wajima. Totuși, nu au fost înregistrate răniți grav. Se crede că aceste seisme sunt replici ale cutremurului major de la începutul anului, care a condus la pierderea a 260 de vieți și evacuarea a peste 3.300 de persoane.

Serviciile feroviare, inclusiv trenurile super-expres Shinkansen, au fost suspendate temporar pentru verificări, dar au fost reluate ulterior. Autoritatea de Reglementare Nucleară a confirmat că nu au fost detectate probleme la centralele nucleare din zona afectată de cutremur.

Japonia, o țară frecvent afectată de seisme, aplică reguli stricte de construcție pentru a limita consecințele acestor dezastre naturale și menține un nivel ridicat de pregătire în rândul populației pentru astfel de evenimente.

Victorita Ioan
Autor: Victorita Ioan

Sunt Vitorita Ioan și îmi place să spun că magia mea stă în cuvinte, mai precis în cele pe care le împărtășesc ca editor la PressUpdate.ro. Zi de zi, scopul meu e să aduc în lumină povești care contează, să împing limite...

Search

Articole Recente

;