Cutremur de 3,6 Magnitudine în Zona Seismică Vrancea: Ce Trebuie să Știe Locuitorii

Cutremur de 3,6 Magnitudine în Zona Seismică Vrancea: Ce Trebuie să Știe Locuitorii

Duminică, un cutremur de magnitudine 3,6 a zguduit zona seismică Vrancea, un eveniment care a alertat populația și autoritățile din județul Buzău și din împrejurimi. Seismul a avut loc la ora 11:53, la o adâncime de 122,7 kilometri, potrivit datelor actualizate oferite de Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP).

Epicentrul cutremurului a fost localizat în apropierea mai multor orașe importante: 55 km nord-vest de Buzău, 59 km sud-est de Sfântu-Gheorghe, 61 km est de Braşov, 65 km vest de Focşani, 71 km nord de Ploieşti și 99 km nord-est de Târgovişte. Din fericire, nu s-au raportat pagube materiale sau victime, cutremurul fiind considerat slab de către specialiști.

În România, fenomenele seismice nu sunt neobișnuite, țara noastră fiind traversată de mai multe falii active. De la începutul acestui an, s-au înregistrat peste 30 de cutremure, cu magnitudini care au variat între 2,1 și 4,3 pe scara Richter. Anul trecut, cel mai puternic cutremur a avut loc în județul Gorj, în data de 14 februarie, cu o magnitudine de 5,7.

Este important ca cetățenii să fie conștienți de riscurile seismice și să urmeze recomandările de siguranță în caz de cutremur. În acest sens, autoritățile recomandă actualizarea periodică a cunoștințelor privind măsurile de prim ajutor și planurile de evacuare.

Pentru mai multe informații despre activitatea seismică și sfaturi de siguranță, puteți urmări site-ul oficial al INCDFP și platformele de știri locale.

Marius Avreiescu
Autor: Marius Avreiescu

Numele meu este Marius Avreiescu și sunt mândru să mă lucrez ca si editor la PressUpdate.ro. Îmi dedic zilele să filtrez prin mulțimea de informații pentru a oferi cititorilor noștri conținut de calitate, știri pe care t...

Search

Articole Recente

;