Joe Biden Marchează o Victorie Covârșitoare în Alegerile Primare Democrate din Carolina de Sud

Joe Biden Marchează o Victorie Covârșitoare în Alegerile Primare Democrate din Carolina de Sud

Preşedintele Joe Biden a înregistrat o victorie zdrobitoare în alegerile primare democrate din Carolina de Sud, consolidându-și astfel poziția în cursa pentru Casa Albă în 2024. Biden, care a primit un sprijin covârșitor de 96,3% din voturi, a câștigat fără dificultate în fața rivalilor săi, Dean Phillips și Marianne Williamson, după numărarea a 86% din buletinele de vot.

Carolina de Sud, statul care a jucat un rol crucial în propulsarea lui Biden spre președinție în 2020, rămâne un bastion important pentru democrați. În ultima lună, Biden a făcut două vizite în stat, iar vicepreședintele Kamala Harris a participat la un eveniment de încurajare a votului la Universitatea de Stat din Carolina de Sud din Orangeburg. "Mi-ai avut spatele și sper că l-am avut pe al tău", a declarat Biden într-un discurs emoționant adresat susținătorilor săi.

Chiar dacă nu a fost prezent în Carolina de Sud în ziua alegerilor, fiind în drum spre evenimente de strângere de fonduri în California de Sud și Nevada, Biden a făcut o oprire la sediul campaniei sale din Wilmington, Delaware. Acolo, a subliniat importanța misiunii sale: "Nu putem, nu putem, nu putem pierde această campanie, pentru binele țării."

Această victorie nu doar că reafirmă poziția lui Biden în cadrul Partidului Democrat, dar și subliniază încrederea și sprijinul continuu al electoratului de culoare. În timp ce Biden nu se confruntă cu o competiție serioasă pentru nominalizarea democrată, rezultatele din Carolina de Sud sunt un semnal clar că președintele rămâne un candidat puternic și influent în politica americană.

Victorita Ioan
Autor: Victorita Ioan

Sunt Vitorita Ioan și îmi place să spun că magia mea stă în cuvinte, mai precis în cele pe care le împărtășesc ca editor la PressUpdate.ro. Zi de zi, scopul meu e să aduc în lumină povești care contează, să împing limite...

Search

Articole Recente

;