Tensiuni Internaționale: Rusia Condamnă Propunerile SUA de Confiscare a Activelor ca "Piraterie Modernă"

Tensiuni Internaționale: Rusia Condamnă Propunerile SUA de Confiscare a Activelor ca "Piraterie Modernă"

În contextul actualului conflict din Ucraina, Rusia a lansat acuzații grave la adresa Statelor Unite, etichetând propunerea de confiscare a activelor rusești drept "piraterie în secolul XXI". Maria Zaharova, purtătoarea de cuvânt a ministerului rus de externe, a catalogat inițiativa SUA de a utiliza activele blocate ale Rusiei pentru a finanța reconstrucția Ucrainei ca fiind un act de "furt", amenințând cu represalii dureroase pentru orice acțiuni considerate neprietenoase.

Această propunere controversată, susținută de administrația președintelui Joe Biden, ar putea duce la confiscarea a aproximativ 300 de miliarde de dolari în active suverane rusești. Comentariile lui Zaharova vin în urma unor rapoarte care sugerează că SUA ar încerca să exercite presiuni asupra țărilor europene pentru a susține această măsură, în ciuda temerilor că ar putea fi invalidată de sistemele juridice locale.

Moscova a avertizat că orice astfel de acțiune ar încălca dreptul internațional și ar submina sistemul financiar mondial, cu Zaharova remarcând că "furtul de proprietate de stat, privată și publică a devenit o marcă a anglo-saxonilor". În cazul în care activele rusești ar fi confiscate, Rusia a promis că va lua contramăsuri care "vor fi văzute și simțite".

În timp ce SUA și aliații săi continuă să sprijine Ucraina în fața agresiunii ruse, tensiunile cresc pe măsură ce liderii G7 se pregătesc să discute o nouă teorie juridică ce ar putea permite confiscarea activelor Rusiei. Această dezvoltare marchează o nouă fază în războiul economic și financiar dintre Rusia și Occident, cu implicații semnificative pentru ordinea internațională și stabilitatea financiară globală.

Victorita Ioan
Autor: Victorita Ioan

Sunt Vitorita Ioan și îmi place să spun că magia mea stă în cuvinte, mai precis în cele pe care le împărtășesc ca editor la PressUpdate.ro. Zi de zi, scopul meu e să aduc în lumină povești care contează, să împing limite...

Search

Articole Recente

;