Cutremur de 3,3 grade în Vrancea - Cum să te protejezi în caz de seism

Cutremur de 3,3 grade în Vrancea - Cum să te protejezi în caz de seism

Un seism cu magnitudinea de 3,3 grade pe scara Richter a zguduit județul Vrancea în dimineața zilei de miercuri, 24 aprilie, la ora 03:00. Cutremurul s-a produs la o adâncime de 73,4 kilometri și a fost resimțit în mai multe orașe din apropiere, inclusiv Focșani, Buzău, Bârlad, Sfântu-Gheorghe, Bacău și Brașov. Aceasta nu este o ocazie izolată, având în vedere că, începând cu luna aprilie, România a înregistrat 26 de cutremure, cu magnitudini între 2,4 și 3,4 pe Richter.

În contextul acestei activități seismice, este esențial să fim pregătiți și să știm cum să acționăm în cazul unui cutremur puternic. Experții recomandă părăsirea clădirilor cu calm și fără a lua obiecte inutile, verificarea drumului spre ieșire pentru a evita pericolele și utilizarea unor obiecte de protecție, cum ar fi căștile, scaunele sau cărțile groase, pentru a preveni rănirile. De asemenea, în cazul în care ușile sunt blocate, este important să acționăm fără panică pentru deblocarea lor sau, dacă este necesar, să evacuăm prin geamuri, având grijă să îndepărtăm cioburile.

Dacă întâlnim persoane rănite, trebuie să le oferim primul ajutor și să le eliberăm din locurile în care au fost prinse. Aceste măsuri de precauție pot salva vieți și pot reduce numărul de victime în cazul unui eveniment seismic major.

Pentru a rămâne informați și a urmări ultimele noutăți despre activitatea seismică din România, puteți accesa site-ul Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP) și să urmăriți recomandările autorităților.

Andrei Atanasiu
Autor: Andrei Atanasiu

Mă numesc Andrei Atanasiu și sunt editor la PressUpdate.ro. Ador să aduc știrile mai aproape de oameni, să găsesc adevăruri și să împărtășesc povești care contează. Suntem o echipă strânsă aici, și pasiunea mea pentru ju...

Search

Articole Recente

;