Cutremure succesive în zona Brăila: Detalii despre seismele din România

Cutremure succesive în zona Brăila: Detalii despre seismele din România

În ultimele două zile, zona Brăila din România a fost zguduită de două cutremure de mică adâncime, stârnind atenția specialiștilor și a locuitorilor. Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INFP) a raportat că cel mai recent cutremur s-a produs duminică după-amiază, la ora 17:47, la o adâncime de 10.2 kilometri și a avut o magnitudine de 2.9 pe scara Richter.

Acest seism a urmat după un altul, care a avut loc sâmbătă seara, cu o magnitudine puțin mai mare de 3.3. Ambele cutremure au fost catalogate cu intensitatea 1, indicând o mișcare seismologică ușoară, resimțită probabil doar de aparatele de măsură.

INFP a furnizat detalii despre localizarea exactă a epicentrului, menționând că cutremurul s-a produs în apropierea orașelor: 9km N de Brăila, 11km S de Galați, 64km V de Izmayil, 65km V de Tulcea, 75km SE de Focșani și 95km E de Buzău. Această activitate seismică recentă în zona Brăila ridică semne de întrebare cu privire la frecvența și intensitatea cutremurelor în această regiune a României.

Este important pentru locuitorii din zonele afectate să fie conștienți de măsurile de siguranță în cazul unor astfel de evenimente și să urmărească recomandările autorităților și ale specialiștilor în seismologie. Deși cutremurele au fost de intensitate scăzută, este esențial să ne pregătim pentru orice eventualitate și să rămânem informați.

Pentru mai multe informații despre activitatea seismică și pentru a rămâne la curent cu ultimele actualizări, cetățenii sunt încurajați să urmărească platformele de știri și site-urile specializate.

Victorita Ioan
Autor: Victorita Ioan

Sunt Vitorita Ioan și îmi place să spun că magia mea stă în cuvinte, mai precis în cele pe care le împărtășesc ca editor la PressUpdate.ro. Zi de zi, scopul meu e să aduc în lumină povești care contează, să împing limite...

Search

Articole Recente

;