Taiwanul Devastat de Cel Mai Puternic Cutremur din Ultimii 25 de Ani şi Alertă de Tsunami în Regiune

Taiwanul Devastat de Cel Mai Puternic Cutremur din Ultimii 25 de Ani şi Alertă de Tsunami în Regiune

Taiwanul a fost zguduit de un cutremur puternic cu magnitudinea estimată între 7,2 și 7,7 grade pe scara Richter, cel mai sever seism înregistrat în ultimii 25 de ani, provocând prăbușirea a numeroase clădiri și lăsând mii de persoane fără curent electric. Epicentrul a fost localizat în apropierea orașului Hualien, iar seismul a fost urmat de un altul, cu magnitudinea de 6,5.

În urma cutremurului, au fost raportate cel puțin patru decese și zeci de răniți, iar operațiunile de salvare sunt în desfășurare pentru a ajuta persoanele blocate sub dărâmături. În Hualien, imagini dramatice arată clădiri prăbușite și oameni care încearcă să scape din ruine.

Alerte de tsunami au fost emise pentru zonele de coastă din Taiwan, Japonia și Filipine, cu avertismente de valuri puternice și recomandări de evacuare către zone mai înalte. În Japonia, a fost emis un aviz de evacuare pentru prefectura sudică Okinawa, iar în Filipine, populația a fost sfătuită să se evacueze imediat către terenuri mai înalte.

Autoritățile din Taiwan se tem de noi replici ale cutremurului în următoarele zile, iar agențiile de meteorologie din regiune recomandă populației să rămână vigilentă și să urmeze instrucțiunile autorităților locale pentru a asigura siguranța cetățenilor.

Cutremurul a afectat nu doar structurile și viețile oamenilor, ci și infrastructura, cu autostrăzi importante avariate și servicii feroviare suspendate. Imagini capturate de camerele de bord și distribuite pe rețelele sociale arată momentul în care cutremurul a lovit, cu bolovani care cad pe autostrăzi și clădiri care se clatină violent.

Comunitatea internațională își îndreaptă atenția și resursele spre Taiwan pentru a oferi asistență în urma acestui dezastru natural, iar oamenii din întreaga lume își exprimă solidaritatea și sprijinul pentru cei afectați.

Marius Avreiescu
Autor: Marius Avreiescu

Numele meu este Marius Avreiescu și sunt mândru să mă lucrez ca si editor la PressUpdate.ro. Îmi dedic zilele să filtrez prin mulțimea de informații pentru a oferi cititorilor noștri conținut de calitate, știri pe care t...

Search

Articole Recente

;