Cutremur de 4,1 pe Richter în Vrancea – Ce trebuie să știe locuitorii afectați

Cutremur de 4,1 pe Richter în Vrancea – Ce trebuie să știe locuitorii afectați

Un cutremur cu magnitudinea de 4,1 pe scara Richter a zguduit marți, 7 mai 2024, zona seismică Vrancea, la ora 18:32, semnalează Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INFP). Inițial, magnitudinea seismului fusese estimată la 4,3, dar a fost revizuită ulterior la 4,1.

Epicentrul cutremurului a fost localizat la o adâncime de aproximativ 140-144,5 kilometri, în apropierea orașelor Focșani, Buzău, Sfântu-Gheorghe, Brașov și Ploiești. Deși a fost un seism de intensitate medie, acesta face parte dintr-o serie de opt seisme cu magnitudini cuprinse între 2,1 și 4,1, înregistrate în România de la începutul lunii mai.

Rezidenții din zonele afectate sunt sfătuiți să urmeze procedurile de siguranță în caz de cutremur și să se informeze despre măsurile de precauție necesare. De asemenea, este important să fie verificate și întărite structurile de rezistență ale clădirilor, mai ales în zonele cu activitate seismică ridicată.

Pentru mai multe informații și actualizări, cetățenii sunt îndemnați să urmărească anunțurile autorităților și să se aboneze la serviciile de alertă în caz de cutremur.

Andrei Atanasiu
Autor: Andrei Atanasiu

Mă numesc Andrei Atanasiu și sunt editor la PressUpdate.ro. Ador să aduc știrile mai aproape de oameni, să găsesc adevăruri și să împărtășesc povești care contează. Suntem o echipă strânsă aici, și pasiunea mea pentru ju...

Search

Articole Recente

;