Cutremur Neobișnuit de 4,8 Grade Zguduie New York și Perturbă Traficul Aerian

Cutremur Neobișnuit de 4,8 Grade Zguduie New York și Perturbă Traficul Aerian

Un cutremur surprinzător cu magnitudinea de 4,8 grade a zguduit orașul New York și împrejurimile sale vineri, creând neliniște în rândul locuitorilor și afectând temporar traficul aerian pe Coasta de Est. Potrivit Institutului american de geofizică (USGS), epicentrul cutremurului a fost localizat în apropiere de Whitehouse Station, New Jersey, la o adâncime de aproximativ 4,7 km.

Locuitorii din New York City, New Jersey, nordul statului Pennsylvania și vestul statului Connecticut au simțit mișcarea telurică, care a venit ca o surpriză într-o regiune unde activitatea seismică este rară. Departamentul de Poliție din New York a confirmat că nu au fost raportate pagube semnificative sau victime, iar Guvernatorul statului New York, Kathy Hochul, a asigurat publicul că echipa sa evaluează impactul și va ține comunitatea informată.

Cutremurul a avut repercusiuni și asupra traficului aerian, cu mai multe aeroporturi de pe Coasta de Est suspendând temporar zborurile pentru a asigura siguranța călătorilor. În plus, un purtător de cuvânt al Primăriei din New York a oferit sfaturi de protecție pentru posibile replici, îndemnând rezidenții să rămână sub structuri solide.

Experții în geologie au avertizat de ani de zile despre posibilitatea unui cutremur în New York, un eveniment care se întâmplă statistic la fiecare 100 de ani. În ciuda rarității lor, locuitorii sunt îndemnați să rămână pregătiți și informați despre măsurile de siguranță în caz de seisme.

Urmărește-ne pentru mai multe informații și actualizări despre situația din New York și Coasta de Est.

Andrei Atanasiu
Autor: Andrei Atanasiu

Mă numesc Andrei Atanasiu și sunt editor la PressUpdate.ro. Ador să aduc știrile mai aproape de oameni, să găsesc adevăruri și să împărtășesc povești care contează. Suntem o echipă strânsă aici, și pasiunea mea pentru ju...

Search

Articole Recente

;