Activitate seismică intensă în România: Două cutremure înregistrate într-o singură zi

Activitate seismică intensă în România: Două cutremure înregistrate într-o singură zi

România a fost zguduită de două cutremure în dimineața zilei de duminică, ambele având loc în zona seismică Vrancea, conform informațiilor furnizate de Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP). Primul seism, cu o magnitudine de 2.6, s-a produs la adâncimea de 112 km și a fost urmat de un cutremur mai puternic, de 3.4, la adâncimea de 110 km.

Seismele s-au produs la ore diferite, primul la ora 03:19 și al doilea la 10:37, și au fost resimțite în mai multe orașe din apropierea epicentrului, inclusiv Focșani, Buzău și Bacău. Aceste evenimente se adaugă seriei de mișcări tectonice înregistrate în România de la începutul lunii martie, care au avut magnitudini cuprinse între 2,5 și 3,9 pe scara Richter.

Cutremurele din România nu sunt neobișnuite, țara fiind traversată de mai multe falii seismice, cea mai activă fiind Vrancea. Cel mai puternic cutremur din acest an a avut loc în data de 15 ianuarie, cu o magnitudine de 4.3. În cazul unui cutremur, autoritățile recomandă părăsirea calmă a clădirilor, evitarea panicii și acordarea primului ajutor persoanelor rănite.

Este esențial ca populația să fie informată cu privire la măsurile de siguranță în caz de cutremur și să fie pregătită să acționeze corect în astfel de situații. Protecția individuală, cum ar fi utilizarea unei căști de protecție sau a unui obiect protector la ieșirea din clădire, poate salva vieți în momentul unui seism.

Pentru mai multe informații și sfaturi despre cum să acționați în caz de cutremur, puteți accesa platformele de informare ale autorităților sau ale institutelor de cercetare în domeniul seismologiei.

Victorita Ioan
Autor: Victorita Ioan

Sunt Vitorita Ioan și îmi place să spun că magia mea stă în cuvinte, mai precis în cele pe care le împărtășesc ca editor la PressUpdate.ro. Zi de zi, scopul meu e să aduc în lumină povești care contează, să împing limite...

Search

Articole Recente

;