Cutremur de Magnitudine 2,8 în Zona Seismică Vrancea în Prima Zi de Paști

Cutremur de Magnitudine 2,8 în Zona Seismică Vrancea în Prima Zi de Paști

România a fost zguduită de un cutremur cu magnitudinea de 2,8 pe scara Richter în dimineața zilei de Paști, conform datelor furnizate de Institutul Național de Cercetare – Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP). Seismul a avut loc în zona seismică Vrancea și s-a produs la adâncimea de 137.9 kilometri.

Epicentrul cutremurului a fost localizat în apropierea orașelor: 53km nord de Ploiești, 54km sud-est de Brașov, 56km nord-vest de Buzău, 60km sud-est de Sfântu-Gheorghe, 80km nord-est de Târgoviște și 82km sud-vest de Focșani. Cutremurul s-a produs duminică, 6 aprilie, la ora 06:00:20 (ora locală a României).

Specialiștii recomandă cetățenilor să rămână calmi în timpul unui cutremur și să părăsească clădirile fără a lua obiecte inutile. De asemenea, este important să se verifice cu atenție drumul spre ieșire pentru a evita expunerea la pericole și să se utilizeze obiecte de protecție, cum ar fi căști, scaune sau cărți groase, pentru a preveni rănirile provocate de căderea tencuielilor sau a altor materiale.

În cazul în care ușile sunt blocate, se recomandă acționarea fără panică pentru deblocarea acestora sau, dacă este necesar, evacuarea prin spargerea geamului și curățarea ramelor de cioburi. Persoanele rănite în urma cutremurului trebuie să primească primul ajutor și să fie eliberate din locurile unde au rămas prinse.

Cutremurele în zona Vrancea sunt un fenomen frecvent în România, țară care se află într-o zonă cu activitate seismică semnificativă. Este esențial ca populația să fie informată și pregătită pentru a face față acestor evenimente naturale.

Marius Avreiescu
Autor: Marius Avreiescu

Numele meu este Marius Avreiescu și sunt mândru să mă lucrez ca si editor la PressUpdate.ro. Îmi dedic zilele să filtrez prin mulțimea de informații pentru a oferi cititorilor noștri conținut de calitate, știri pe care t...

Search

Articole Recente

;