Nicușor Dan Avertizează: Risc Major la Cutremur în București

Nicușor Dan Avertizează: Risc Major la Cutremur în București

Primarul Capitalei, Nicușor Dan, a emis un avertisment serios cu privire la consecințele unui cutremur de mare magnitudine asupra Bucureștiului, exprimându-și îngrijorarea că multe dintre clădirile existente nu sunt pregătite să reziste la un astfel de eveniment. Într-o serie de declarații recente, edilul a subliniat că, în ciuda proiectelor de consolidare în valoare de aproximativ un miliard de lei, procedurile administrative sunt dificile și întârzie progresul.

Nicușor Dan a menționat că, în prezent, sunt în derulare trei șantiere majore, vizând consolidarea a 150 de blocuri și clădiri, dintre care se estimează că 80-100 ar putea fi finalizate în următorii trei ani. Totuși, primarul a exprimat scepticism cu privire la construcțiile noi, îndoindu-se de faptul că acestea respectă în totalitate cerințele de siguranță.

În ceea ce privește rolul Inspectoratului de Stat în Construcții (ISC), Nicușor Dan a criticat instituția pentru modul în care verifică legalitatea eliberării autorizațiilor de construcție și a supravegherii structurilor de rezistență, lăsând să se înțeleagă că aceste deficiențe ar putea avea un impact negativ asupra siguranței clădirilor.

Primarul a evidențiat un nou plan al Ministerului Dezvoltării care propune o evaluare preliminară a tuturor clădirilor din București cu o anumită înălțime și vechime, în total 8.000, cu scopul de a prioritiza și finanța proiectele de consolidare în mod eficient. Această evaluare ar urma să fie finalizată până în 2025 și ar ajuta la identificarea clădirilor cu cel mai mare risc seismic.

Aceste declarații subliniază necesitatea unei acțiuni rapide și eficiente pentru consolidarea clădirilor din București, în vederea prevenirii unor posibile tragedii în cazul unui cutremur major, similar celui din 1977.

Andrei Atanasiu
Autor: Andrei Atanasiu

Mă numesc Andrei Atanasiu și sunt editor la PressUpdate.ro. Ador să aduc știrile mai aproape de oameni, să găsesc adevăruri și să împărtășesc povești care contează. Suntem o echipă strânsă aici, și pasiunea mea pentru ju...

Search

Articole Recente

;