Nicușor Dan în fruntea sondajelor pentru Primăria Capitalei, urmat de Gabriela Firea și Piedone

Nicușor Dan în fruntea sondajelor pentru Primăria Capitalei, urmat de Gabriela Firea și Piedone

Un nou sondaj realizat de Avangarde la comanda PSD dezvăluie preferințele electoratului bucureștean înaintea alegerilor pentru Primăria Capitalei. Conform acestui sondaj, Nicușor Dan, candidatul ADU, se află în poziția de lider cu 31% din intențiile de vot, urmat de Gabriela Firea, candidata PSD, cu 24%, și de Cristian Popescu Piedone, reprezentând PUSL, care se clasează pe locul al treilea cu 20%.

Decizia alianței PSD-PNL de a-l retrage pe Cătălin Cîrstoiu din cursă pare a fi fost primită pozitiv de electorat, 58% din respondenți considerând-o o hotărâre bună. În ceea ce privește satisfacția față de starea actuală a Bucureștiului, 38% din persoanele chestionate se declară mulțumite.

Dacă alegerile pentru Consiliul General al Municipiului București ar avea loc duminica viitoare, PSD ar obține 31% din voturi, urmat de Alianța Dreapta Unită (ADU) cu 25% și PNL cu 20%. În contextul alegerilor europarlamentare, Alianța PSD-PNL ar câștiga 50% din voturi, un semnal clar al încrederii acordate de bucureșteni acestui parteneriat politic.

Sondajul a fost efectuat pe un eșantion de 1.150 de persoane din București, în perioada 24 - 27 aprilie, prin metoda Door-to-Door, cu o eroare maximă admisă a datelor de ± 2,95%, la un grad de încredere de 95%. Rezultatele indică o dinamică interesantă în preferințele electoratului și pot influența strategiile de campanie ale candidaților.

Marius Avreiescu
Autor: Marius Avreiescu

Numele meu este Marius Avreiescu și sunt mândru să mă lucrez ca si editor la PressUpdate.ro. Îmi dedic zilele să filtrez prin mulțimea de informații pentru a oferi cititorilor noștri conținut de calitate, știri pe care t...

Search

Articole Recente

;