Candidatura Dianei Șoșoacă la Primăria Capitalei, invalidată de Biroul Electoral

Candidatura Dianei Șoșoacă la Primăria Capitalei, invalidată de Biroul Electoral

Biroul Electoral al Municipiului București a respins candidatura Dianei Șoșoacă, președinta partidului S.O.S. România, pentru funcția de primar general al Capitalei, invocând nereguli în listele de susținători. Cu un număr insuficient de semnături valide, Șoșoacă acuză influențe politice în spatele deciziei și sugerează că liderul PSD, Marcel Ciolacu, ar avea un rol în acest eșec electoral.

Diana Șoșoacă, cunoscută pentru abordarea sa directă și controversată în politică, a declarat că nu și-a anunțat niciodată public intenția de a candida, dar a depus candidatura „ca să îi încurc pe toți”. Aceasta a afirmat că toți ceilalți candidați sunt îngrijorați deoarece le-ar lua voturi și că Primăria Generală a Municipiului București este „cea mai coruptă instituție din România”.

Decizia Biroului Electoral poate fi contestată la Tribunalul București în termen de 48 de ore, iar Șoșoacă a sugerat că ar putea face acest lucru. În ciuda acuzațiilor de intervenție politică, sondajele recente nu o includ pe Diana Șoșoacă în cursa pentru Primăria Capitalei, cu Nicușor Dan și Gabriela Firea aflându-se în fruntea preferințelor electoratului.

În ciuda respingerii, Diana Șoșoacă rămâne un personaj controversat și vocal în peisajul politic românesc, cu o bază de susținători dedicată și o atitudine de neclintit în fața adversităților.

Andrei Atanasiu
Autor: Andrei Atanasiu

Mă numesc Andrei Atanasiu și sunt editor la PressUpdate.ro. Ador să aduc știrile mai aproape de oameni, să găsesc adevăruri și să împărtășesc povești care contează. Suntem o echipă strânsă aici, și pasiunea mea pentru ju...

Search

Articole Recente

;