Candidatura controversată a primarului din Ciorani, Marin Voicu, în ciuda dosarelor penale

Candidatura controversată a primarului din Ciorani, Marin Voicu, în ciuda dosarelor penale

Primarul comunei Ciorani din județul Prahova, Marin Voicu, a stârnit controverse prin candidatura sa pentru un nou mandat, în pofida faptului că este vizat de două dosare penale legate de fraudarea alegerilor. Marin Voicu, care a deținut funcția de primar pentru mai multe mandate, a fost trimis în judecată pentru falsificarea documentelor electorale la alegerile locale din 2020, când a candidat din partea Partidului Național Liberal (PNL). Acum, Voicu își încearcă din nou norocul, de această dată sub sigla Partidului Social Democrat (PSD).

Dosarul privind alegerile locale din 2020, în care sunt implicați 23 de inculpați, inclusiv Voicu, a fost trimis în judecată în iulie 2021. Acuzațiile aduse sunt grave: falsificarea documentelor și evidențelor electorale și instigare la aceste fapte. Procurorii au dezvăluit că membrii secțiilor de votare au manipulat procesele verbale pentru a favoriza anumiți candidați.

În plus, Voicu este acuzat și de posibile fraude la alegerile parlamentare din 2020. În acest al doilea dosar, 51 de persoane sunt investigate pentru organizarea defectuoasă a scrutinului, printre care și primarul Voicu, pentru instigare la falsificarea de documente electorale.

În ciuda acestor acuzații, Biroul Electoral de Circumscripție Comunală a admis candidatura lui Marin Voicu pentru funcția de primar și lista pentru Consiliul Local Ciorani din partea PSD. Această decizie a stârnit întrebări privind criteriile de integritate ale partidelor politice și a pus sub semnul întrebării valorile democratice în societatea românească.

Marin Voicu, care a fost primarul cu cel mai mare scor electoral din județul Prahova în trecut, pare să se bucure de un oarecare suport politic în ciuda problemelor legale. Totuși, rămâne de văzut cum va influența acest context rezultatul alegerilor și percepția publică asupra procesului electoral.

Victorita Ioan
Autor: Victorita Ioan

Sunt Vitorita Ioan și îmi place să spun că magia mea stă în cuvinte, mai precis în cele pe care le împărtășesc ca editor la PressUpdate.ro. Zi de zi, scopul meu e să aduc în lumină povești care contează, să împing limite...

Search

Articole Recente

;