Mihail Neamțu: De la Critici la Candidatură - Parcursul unui Europarlamentar AUR

Mihail Neamțu: De la Critici la Candidatură - Parcursul unui Europarlamentar AUR

Mihail Neamțu, cunoscut pentru pozițiile sale controversate, a făcut un viraj neașteptat în cariera sa politică, trecând de la critici aspre la candidatura pentru un loc în Parlamentul European din partea Alianței pentru Unirea Românilor (AUR). Acest parcurs a fost marcat de o schimbare de atitudine față de liderul partidului, George Simion, pe care l-a numit anterior "nulitate" într-un context marcat de efectele COVID-19 asupra sănătății sale.

Într-o postare acum ștearsă de pe Facebook, Neamțu a explicat că starea sa de sănătate precară din decembrie 2020, cauzată de infectarea cu virusul COVID-19, a dus la o "ceață mentală" și "bulversare emoțională", care l-au determinat să facă declarații pe care acum le regretă. Cu toate acestea, el a subliniat că liderul AUR a avut eleganța de a le ignora și ierta, deschizându-i astfel calea către o candidatură la europarlamentare.

În cadrul unui eveniment la Târgoviște, Neamțu a vorbit despre o "cruciadă a bunului simț" și a descris AUR ca o "armată de cruciați" gata să lupte la Bruxelles împotriva "căpușelor tranziției". El a evocat figuri istorice și a apelat la sentimentul naționalist, subliniind nevoia de a se lupta pentru valorile creștine și pentru protejarea familiei.

Neamțu a reiterat angajamentul său față de lista AUR, care include figuri precum Cristian Terheș și Claudiu Târziu, și a promis că va lupta împotriva a ceea ce el consideră a fi un model antidemocratic promovat de alianța PSD-PNL.

În ciuda schimbării de retorică și a noii sale poziții în AUR, rămâne de văzut cum va fi primit Neamțu de către electoratul român în următoarele alegeri europarlamentare. Cu siguranță, parcursul său politic va fi urmărit cu atenție de către observatorii scenei politice românești.

Andrei Atanasiu
Autor: Andrei Atanasiu

Mă numesc Andrei Atanasiu și sunt editor la PressUpdate.ro. Ador să aduc știrile mai aproape de oameni, să găsesc adevăruri și să împărtășesc povești care contează. Suntem o echipă strânsă aici, și pasiunea mea pentru ju...

Search

Articole Recente

;