Eliminarea lui Moise, Operatorul de Drone Rus Responsabil pentru Moartea a Sute de Soldați Ucraineni

Eliminarea lui Moise, Operatorul de Drone Rus Responsabil pentru Moartea a Sute de Soldați Ucraineni

Forțele ucrainene au reușit să elimine unul dintre cei mai căutați și eficienți operatori de drone ruși, cunoscut sub numele de cod Moise, care a fost responsabil pentru moartea a aproximativ 500 de soldați ucraineni. Această victorie strategică a avut loc în regiunea Herson, pe malul stâng al râului Nipru, în apropierea localității Krynki.

Moise, pe numele său real Eduard, era cunoscut pentru eficiența sa în utilizarea dronelor FPV (First Person View) încărcate cu explozibili, o metodă de atac modernă care a dus la pierderi semnificative în rândul forțelor ucrainene. Ultimul său mesaj transmis pe canalul de Telegram „Moise. Raport de pe front” a fost postat cu doar câteva zile înainte de eliminarea sa, descriind situația din Krynki ca fiind „un iad”.

Informația despre moartea sa a fost distribuită pe rețele sociale și confirmată de soția lui Moise, care a anunțat tragicul eveniment pe canalul de Telegram al soțului ei. Detaliile exacte ale circumstanțelor morții sale nu sunt încă cunoscute. Moise era activ în strângerea de fonduri pentru achiziția de drone, apelând la suportul comunității online pentru a-și finanța operațiunile.

Forțele ucrainene au publicat un videoclip al atacului asupra bazei armatei ruse unde se afla Moise, evidențiind eficiența și determinarea lor în lupta împotriva invadatorilor ruși. Raportul marinei ucrainene menționează că atacul a fost executat de militarii celei de-a 35-a brigăzi maritime separate, cunoscută sub numele de contraamiralul Mihail Ostrogradskîi.

Această operațiune subliniază capacitatea Ucrainei de a-și apăra teritoriul și de a riposta eficient împotriva amenințărilor tehnologice avansate. Pierderea unui operator de drone de asemenea calibru este un semnificativ revărs în lupta împotriva forțelor rusești și demonstrează rezistența neclintită a Ucrainei în fața agresiunii.

Victorita Ioan
Autor: Victorita Ioan

Sunt Vitorita Ioan și îmi place să spun că magia mea stă în cuvinte, mai precis în cele pe care le împărtășesc ca editor la PressUpdate.ro. Zi de zi, scopul meu e să aduc în lumină povești care contează, să împing limite...

Search

Articole Recente

;