Prognoza Meteo: Temperaturi Peste Medie și Precipitații Variabile în Următoarea Lună

Prognoza Meteo: Temperaturi Peste Medie și Precipitații Variabile în Următoarea Lună

Meteorologii au anunțat că următoarele patru săptămâni vor aduce temperaturi mai ridicate decât cele obișnuite pentru această perioadă a anului în România, cu o atenție specială acordată regiunilor vestice și nord-vestice. Conform Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), intervalul 25 martie - 22 aprilie va fi caracterizat de un regim termic fluctuant și de precipitații variabile pe întreg teritoriul țării.

În prima săptămână, 25 martie - 1 aprilie, ne așteptăm la valori termice mai mari decât media specifică, cu un deficit de precipitații în regiunile vestice și nordice. În schimb, restul țării va avea parte de cantități de precipitații apropiate de cele normale.

Pe măsură ce intrăm în luna aprilie, perioada 1 - 8 aprilie va continua trendul temperaturilor ridicate, cu regiunile intracarpatice în prim-plan. Totuși, regimul pluviometric va rămâne în general normal pentru acest timp al anului.

Săptămâna 8 - 15 aprilie aduce o stabilizare a temperaturilor, care se vor apropia de valorile normale, iar precipitațiile vor urma un model similar, fără abateri majore de la medie.

În ultima săptămână a prognozei, 15 - 22 aprilie, se preconizează că mediile temperaturilor vor fi în concordanță cu cele caracteristice perioadei, cu posibile precipitații ușor excedentare în regiunile centrale și estice.

Pentru a rămâne informați despre cele mai recente actualizări ale vremii, nu uitați să ne urmăriți pe Google News.

Victorita Ioan
Autor: Victorita Ioan

Sunt Vitorita Ioan și îmi place să spun că magia mea stă în cuvinte, mai precis în cele pe care le împărtășesc ca editor la PressUpdate.ro. Zi de zi, scopul meu e să aduc în lumină povești care contează, să împing limite...

Search

Articole Recente

;