Prognoza Meteo: Vreme Variabilă cu Încălziri și Răciri Bruste în Mai

Prognoza Meteo: Vreme Variabilă cu Încălziri și Răciri Bruste în Mai

După o perioadă de ploi și vreme instabilă, România se pregătește pentru o încălzire a temperaturilor în luna mai, cu valori termice care vor atinge chiar și 28 de grade în unele regiuni. Totuși, meteorologii avertizează că această încălzire va fi urmată de o răcire bruscă, cu temperaturi ce vor scădea până la 16-18 grade, însoțite de ploi în majoritatea zonelor țării.

În cea de-a doua zi de Paște, pe 6 mai, vremea va deveni mai caldă, cu temperaturi maxime cuprinse între 20 și 28 de grade. Cerul va fi variabil, dar se vor înregistra averse și descărcări electrice, mai ales după-amiaza și seara. Zonele montane și unele regiuni din nordul țării vor fi mai afectate de instabilitatea atmosferică.

Pe litoral, vremea va fi predominant frumoasă, cu cer variabil la senin și vânt moderat. Temperaturile maxime se vor situa între 16 și 18 grade, iar cele minime între 11 și 13 grade. Temperatura apei mării va fi de 14-16 grade.

Pentru perioada 6-19 mai, prognozele indică o medie a temperaturilor diurne de aproximativ 26 de grade în majoritatea regiunilor, cu excepția zonelor montane, unde temperaturile vor fi mai scăzute. Începând cu 8 mai, se așteaptă o răcire a vremii, cu temperaturi care vor coborî la 16-18 grade în unele regiuni și ploi pe arii extinse.

Meteorologii prevăd că după data de 16 mai, temperaturile vor începe să crească din nou, ajungând la valori de până la 28 de grade. Ploile vor persista, însă, în anumite intervale, mai ales în timpul după-amiezelor.

Rezidenții și turiștii sunt sfătuiți să urmărească actualizările meteorologice și să se pregătească pentru variații semnificative de temperatură și precipitații în luna mai.

Andrei Atanasiu
Autor: Andrei Atanasiu

Mă numesc Andrei Atanasiu și sunt editor la PressUpdate.ro. Ador să aduc știrile mai aproape de oameni, să găsesc adevăruri și să împărtășesc povești care contează. Suntem o echipă strânsă aici, și pasiunea mea pentru ju...

Search

Articole Recente

;