Prognoza Meteo Aprilie 2024: Două Săptămâni de Vreme Caldă și Averse Sporadice

Prognoza Meteo Aprilie 2024: Două Săptămâni de Vreme Caldă și Averse Sporadice

În ciuda unei scurte răcoriri la începutul lunii, Administrația Națională de Meteorologie (ANM) anunță o perioadă de vreme deosebit de caldă pentru prima jumătate a lunii aprilie 2024. În diverse regiuni ale României, temperaturile vor atinge valori peste medii, iar precipitațiile vor fi prezente, dar în mod izolat și mai ales spre sfârșitul perioadei.

În Banat și Crișana, după o scădere a temperaturilor pe 2 aprilie, se preconizează o încălzire treptată, cu maxime ce vor ajunge între 25 și 28 de grade în perioada 7-10 aprilie. Aversele vor fi prezente, dar într-un regim pluviometric relativ scăzut.

Transilvania și Maramureș vor avea parte de un scenariu similar, cu o răcorire în primele zile ale lunii, urmată de o creștere semnificativă a temperaturilor, care vor depăși normele perioadei. Și aici, ploile vor fi sporadice, cu o probabilitate mai mare după 10 aprilie.

Moldova, Dobrogea, Muntenia și Oltenia se vor bucura de temperaturi ridicate pentru această perioadă a anului, atingând medii de 23-27 de grade în anumite zile. Regimul pluviometric va fi deficitar, cu precipitații slabe și pe arii restrânse.

La munte, vremea va fi mai răcoroasă până pe 6 aprilie, cu temperaturi în jurul normelor perioadei, urmând să se încălzească semnificativ în perioada 7-10 aprilie. Precipitațiile vor fi inițial sub formă de ploaie sau mixte, iar probabilitatea pentru ploi va crește după 10 aprilie.

ANM utilizează modele statistice și numerice pentru a oferi cele mai precise prognoze, adaptate pentru fiecare regiune a țării.

Andrei Atanasiu
Autor: Andrei Atanasiu

Mă numesc Andrei Atanasiu și sunt editor la PressUpdate.ro. Ador să aduc știrile mai aproape de oameni, să găsesc adevăruri și să împărtășesc povești care contează. Suntem o echipă strânsă aici, și pasiunea mea pentru ju...

Search

Articole Recente

;