Prognoza Meteo: Când Ne Vom Bucura de Venirea Verii în România?

Prognoza Meteo: Când Ne Vom Bucura de Venirea Verii în România?

Meteorologii de la Accuweather și Administrația Națională de Meteorologie au venit cu vești importante pentru toți românii care așteaptă cu nerăbdare venirea verii. După o primăvară cu temperaturi peste medie, iată când se așteaptă să vină, de fapt, vara în România.

Conform specialiștilor Accuweather, deși primăvara se anunță deosebit de caldă, cu temperaturi ce depășesc normele termice ale perioadei, vara va începe să-și intre în drepturi abia în luna iunie. Se preconizează că în Capitală, prima zi cu temperaturi de 30 de grade Celsius va fi înregistrată spre finalul lunii iunie.

Prognoza meteo detaliată pentru următoarele două săptămâni arată fluctuații de temperatură în diferite regiuni ale țării, cu o răcire semnificativă ce va debuta în a doua săptămână, urmată de o apropiere treptată de normele termice. În plus, probabilitatea de precipitații va crește în intervalul 16-21 aprilie, afectând diverse zone ale țării.

Pe de altă parte, Administrația Națională de Meteorologie a actualizat prognoza pentru următoarele patru săptămâni, până în 6 mai 2024. Conform acesteia, temperaturile vor fi mai ridicate decât cele specifice perioadei, pe întreg teritoriul României, cu precipitații deficitare în regiunile nordice și excedentare în zonele montane. De asemenea, vremea de Paște și de Florii se anunță a fi mai caldă decât în mod obișnuit, cu temperaturi ușor peste medie și precipitații apropiate de cele normale pentru această perioadă.

Astfel, românii vor trebui să aștepte până în iunie pentru a experimenta căldura specifică verii, dar se pot bucura de o primăvară blândă și agreabilă, cu temperaturi plăcute pentru activități în aer liber.

Andrei Atanasiu
Autor: Andrei Atanasiu

Mă numesc Andrei Atanasiu și sunt editor la PressUpdate.ro. Ador să aduc știrile mai aproape de oameni, să găsesc adevăruri și să împărtășesc povești care contează. Suntem o echipă strânsă aici, și pasiunea mea pentru ju...

Search

Articole Recente

;