A început campania electorală pentru alegerile din 9 iunie cu reguli stricte impuse de AEP

A început campania electorală pentru alegerile din 9 iunie cu reguli stricte impuse de AEP

Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) a anunțat, vineri, regulile care trebuie respectate în campania electorală ce a început astăzi, 10 mai 2024, pentru alegerile din 9 iunie. Printre restricții se numără interdicția utilizării vehiculelor inscripționate cu sloganuri sau imagini ale candidaților, organizarea de spectacole, serbări, focuri de artificii, precum și folosirea mesajelor discriminatorii sau de incitare la ură și intoleranță.

Președintele AEP, Toni Greblă, a subliniat importanța unei campanii electorale corecte, cu dezbateri reale și pluralism de opinie, pentru a asigura credibilitatea procesului electoral și pentru a încuraja prezența sporită la vot. AEP îndeamnă toți competitorii politici să respecte calendarul electoral aprobat de Guvernul României și să se angajeze într-o campanie condusă după cele mai înalte standarde europene și internaționale.

Până la încheierea campaniei electorale, în data de 8 iunie, ora 7:00, sunt permise doar anumite tipuri de activități și materiale de propagandă, inclusiv afișele electorale, materialele de propagandă electorală audio sau video difuzate de mass-media audiovizuală, publicitatea în presa scrisă, și materialele de propagandă electorală online.

AEP reamintește de asemenea obligația înlăturării tuturor materialelor de propagandă care nu respectă formatul permis, precum și necesitatea respectării unei conduite etice pentru a dezvolta un climat de încredere și integritate în organizarea și desfășurarea campaniei electorale. Autoritatea subliniază că este esențial ca alegătorii să aibă o imagine corectă și clară cu privire la oferta electorală.

Andrei Atanasiu
Autor: Andrei Atanasiu

Mă numesc Andrei Atanasiu și sunt editor la PressUpdate.ro. Ador să aduc știrile mai aproape de oameni, să găsesc adevăruri și să împărtășesc povești care contează. Suntem o echipă strânsă aici, și pasiunea mea pentru ju...

Search

Articole Recente

;