Gerul și Ninsorile Se Întorc: Cum Va Fi Vremea în București și În Țară Acest Weekend

Gerul și Ninsorile Se Întorc: Cum Va Fi Vremea în București și În Țară Acest Weekend

Meteorologii aduc vești importante pentru locuitorii din București și din întreaga țară: un nou val de frig și precipitații ne va afecta în weekend. După câteva zile cu temperaturi mai blânde, vremea va lua o întorsătură neașteptată, iar temperaturile vor scădea semnificativ, ajungând până la -8 grade Celsius în Capitală.

Conform Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), vineri seara se așteaptă o schimbare bruscă a vremii, cu ploi care vor evolua în lapoviță și ninsoare spre sfârșitul nopții. Duminica, ninsorile vor predomina, iar temperaturile vor fi deosebit de scăzute, cu maxime de doar unu-două grade și minime care pot atinge -8 grade Celsius în zonele preorășenești.

Acest episod de ger nu se va limita doar la weekend, ci va continua și la începutul săptămânii viitoare, când masa de aer rece va persista. Vântul moderat va intensifica senzația de frig, făcând ca temperaturile să pară și mai coborâte decât în realitate.

Pe lângă Capitală, și alte regiuni din România vor fi afectate de aceste fenomene meteorologice. ANM a emis o informare de precipitații moderate pentru vestul și nord-vestul țării, care va fi în vigoare până vineri dimineața. În zonele montane, cantitățile de apă vor determina topirea stratului de zăpadă, iar vântul va avea intensificări semnificative.

În contextul acestor schimbări, este important să ne pregătim pentru condițiile meteo nefavorabile și să urmărim cu atenție avertizările de vreme rea. Este recomandat să ne echipăm corespunzător pentru a face față temperaturilor scăzute și să fim precauți în trafic, unde condițiile pot deveni dificile din cauza ninsorilor și a poleiului.

Andrei Atanasiu
Autor: Andrei Atanasiu

Mă numesc Andrei Atanasiu și sunt editor la PressUpdate.ro. Ador să aduc știrile mai aproape de oameni, să găsesc adevăruri și să împărtășesc povești care contează. Suntem o echipă strânsă aici, și pasiunea mea pentru ju...

Search

Articole Recente

;