Primul politician transsexual din Rusia anunță revenirea la genul atribuit la naștere

Primul politician transsexual din Rusia anunță revenirea la genul atribuit la naștere

Roman Alioșin, cunoscut ca primul politician transsexual din Rusia, a declarat recent că a revenit la genul său atribuit la naștere. Acest anunț a fost făcut în contextul unei represiuni crescute asupra comunității LGBTQ+ în Rusia, în urma legislației adoptate după începutul conflictului din Ucraina.

Alioșin, care anterior a candidat la funcția de guvernator în regiunea Altai din Siberia, a folosit numele Iulia Alioșina pe un pașaport intern primit în 2020. În 2022, el a renunțat să mai candideze și a anunțat retragerea din politica activă, în contextul în care parlamentul rus a început să adopte legi care interzic „propaganda LGBT” pentru toate vârstele.

Anunțul a fost făcut pe canalul său de Telegram, unde și-a schimbat numele și fotografia de profil, acum apărând ca bărbat. Alioșin a motivat schimbarea prin realizarea identității sale masculine în timpul Postului Mare, după ce s-a rugat pentru strămoșii săi și a răsfoit albume vechi de familie.

Reprimarea comunității LGBTQ+ în Rusia a escaladat la sfârșitul anului 2023, când Curtea Supremă a clasificat mișcarea LGBTQ+ ca fiind „teroristă și extremistă”, ducând la raiduri ale poliției în localuri frecventate de membrii comunității, închisoarea celor care afișează simboluri considerate „extremiste” precum steagul curcubeu, și urmărirea penală a persoanelor asociate cu comunitatea LGBTQ+.

Președintele rus Vladimir Putin a promovat valorile familiei și religiei ortodoxe ca fiind opuse Occidentului, pe care îl descrie ca „decadent” sau „satanist”. Nu sunt detalii clare despre circumstanțele în care Alioșin a luat decizia de a reveni la genul masculin.

Andrei Atanasiu
Autor: Andrei Atanasiu

Mă numesc Andrei Atanasiu și sunt editor la PressUpdate.ro. Ador să aduc știrile mai aproape de oameni, să găsesc adevăruri și să împărtășesc povești care contează. Suntem o echipă strânsă aici, și pasiunea mea pentru ju...

Search

Articole Recente

;