Meteorologii anunță temperaturi ridicate pentru luna iunie în România

Meteorologii anunță temperaturi ridicate pentru luna iunie în România

Meteorologii au publicat prognoza pentru următoarele patru săptămâni, indicând că temperaturile se vor situa peste valorile obișnuite pentru luna iunie, la nivelul întregii țări. În săptămâna 3-10 iunie 2024, se așteaptă temperaturi mai ridicate decât cele specifice, în special în regiunile sudice și estice. Regimul pluviometric va fi deficitar în sud, est și centru, dar excedentar în restul teritoriului.

Pentru săptămâna 10-17 iunie 2024, mediile valorilor termice vor fi ușor peste normele climatologice, mai ales în sud și est, iar cantitățile de precipitații vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă în cea mai mare parte a țării.

Prognoza pentru săptămâna 17-24 iunie 2024 indică, de asemenea, temperaturi peste cele specifice perioadei în toată țara, cu un regim pluviometric ușor deficitar în majoritatea regiunilor.

În săptămâna 24 iunie - 1 iulie 2024, se așteaptă ca mediile valorilor termice să fie mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, în toate regiunile. Regimul pluviometric va fi apropiat de cel specific perioadei în jumătatea de est a țării și ușor deficitar în rest.

Aceste previziuni sunt importante pentru agricultură, gestionarea resurselor de apă și planificarea activităților în aer liber, fiind relevante pentru o varietate de sectoare economice și pentru populație în general.

Victorita Ioan
Autor: Victorita Ioan

Sunt Vitorita Ioan și îmi place să spun că magia mea stă în cuvinte, mai precis în cele pe care le împărtășesc ca editor la PressUpdate.ro. Zi de zi, scopul meu e să aduc în lumină povești care contează, să împing limite...

Search

Articole Recente

;