Nicu Ștefănuță obține un nou mandat în Parlamentul European ca independent

Nicu Ștefănuță obține un nou mandat în Parlamentul European ca independent

Nicu Ștefănuță, fost membru USR, a câștigat un nou mandat în Parlamentul European ca independent, conform rezultatelor provizorii ale Biroului Electoral Central. Acesta este singurul candidat independent care a reușit să treacă pragul electoral, obținând 3,05% din voturi în alegerile europarlamentare din 9 iunie.

Într-o declarație pentru Prima News, Ștefănuță a subliniat că a dus o "luptă eroică" pentru idei și valorile unei Românii tinere și moderne, preocupată de schimbările climatice și drepturile omului. Campania sa a fost marcată de obstacole administrative și a necesitat o muncă intensă pe străzi pentru a colecta semnăturile necesare.

Ștefănuță a comentat și despre echivalarea prezenței tinerilor cu cea a seniorilor la vot, considerând acest lucru o realizare semnificativă. În ceea ce privește planurile pentru noul său mandat, eurodeputatul și-a exprimat intenția de a susține mandatul verzilor europeni și de a contribui la formarea unei majorități anti-extremiste în Parlamentul European.

Pe fondul unei schimbări semnificative în USR, partidul din care a plecat în ianuarie 2023, Ștefănuță a menționat că pentru el subiectul este încheiat și că își va continua viața politică promovând o viziune progresistă și modernă, în concordanță cu valorile susținute de românii "verzi".

Andrei Atanasiu
Autor: Andrei Atanasiu

Mă numesc Andrei Atanasiu și sunt editor la PressUpdate.ro. Ador să aduc știrile mai aproape de oameni, să găsesc adevăruri și să împărtășesc povești care contează. Suntem o echipă strânsă aici, și pasiunea mea pentru ju...

Search

Articole Recente

;