Camera Deputaților va avea capelă ortodoxă pentru rugăciune și reculegere

Camera Deputaților va avea capelă ortodoxă pentru rugăciune și reculegere

Camera Deputaților din România se pregătește să deschidă o capelă ortodoxă în incinta Palatului Parlamentului, un demers ce subliniază legătura dintre instituțiile statului și Biserica Ortodoxă Română. Inițiativa, susținută de președintele interimar al Camerei Deputaților, Alfred Simonis, și de președintele Senatului, Nicolae Ciucă, urmează să fie concretizată printr-o ceremonie de sfințire pe 25 martie, de Buna Vestire.

Decizia vine în contextul în care Biserica Ortodoxă Română se pregătește să sărbătorească două aniversări importante: 140 de ani de la recunoașterea autocefaliei și 100 de ani de la ridicarea la rangul de Patriarhie, iar Parlamentul a adoptat recent un proiect de lege care declară anul 2025 „Anul Centenar al Patriarhiei Române”.

Alfred Simonis a subliniat că majoritatea parlamentelor din lume dispun de un astfel de spațiu de reculegere și a menționat deschiderea pentru a aloca spații și pentru alte confesiuni religioase, dacă va exista cerere. Această mișcare este văzută ca un pas spre consolidarea valorilor spirituale în rândul reprezentanților poporului și o recunoaștere a rolului pe care l-a jucat și îl joacă religia în societatea românească.

Capela va fi administrată de Patriarhia Română, care va decide asupra activității bisericești ce se va desfășura în acest nou spațiu sacru din inima democrației românești. Cu această inițiativă, Camera Deputaților își propune să creeze un loc de întâlnire și de celebrare a evenimentelor religioase pentru parlamentari, angajați și invitați, marcând astfel o legătură mai apropiată între parlamentari și ortodoxia română.

Andrei Atanasiu
Autor: Andrei Atanasiu

Mă numesc Andrei Atanasiu și sunt editor la PressUpdate.ro. Ador să aduc știrile mai aproape de oameni, să găsesc adevăruri și să împărtășesc povești care contează. Suntem o echipă strânsă aici, și pasiunea mea pentru ju...

Search

Articole Recente

;