Deputatul Dumitru Focșa Confruntat cu Noi Acuzații de Violență în Familie și Ordin de Protecție

Deputatul Dumitru Focșa Confruntat cu Noi Acuzații de Violență în Familie și Ordin de Protecție

Într-un nou episod tulburător, deputatul Dumitru Focșa se confruntă cu acuzații grave de violență în familie, după ce soția sa a solicitat intervenția poliției în noaptea de 2 mai. Incidentul a culminat cu emiterea unui ordin de protecție provizoriu împotriva deputatului, potrivit informațiilor furnizate de Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Constanța.

Conform declarațiilor poliției, soția deputatului, în vârstă de 51 de ani, a raportat că a fost agresată fizic de către soțul său, Dumitru Focșa, în vârstă de 58 de ani. În urma evaluării situației, s-a constatat un risc iminent, motiv pentru care a fost necesară impunerea ordinului de protecție.

Aceasta nu este prima dată când Dumitru Focșa este implicat în astfel de acuzații. În ianuarie 2023, soția sa a depus o plângere penală împotriva lui, retrăgând-o ulterior. Totuși, în urma incidentului din ianuarie, Focșa a fost exclus din partidul Alianța pentru Unirea Românilor (AUR), pentru ca apoi să fie reprimit.

În ciuda acuzațiilor grave, deputatul neagă vehement toate acuzațiile, susținând că este vorba despre un scenariu fabricat de soția sa în contextul revenirii sale în politică și angajamentului într-un nou partid. Focșa a promis că va oferi mai multe detalii într-o conferință de presă viitoare, după consultări cu conducerea partidului.

Situația deputatului Focșa reprezintă un moment serios de reflecție cu privire la problema violenței domestice în societatea românească. Este un apel la conștientizare și la sprijinirea victimelor, care pot apela la linia telefonică gratuită 0800 500 333 pentru a semnala cazuri de violență domestică.

Este esențial ca astfel de cazuri să fie tratate cu maximă seriozitate și să se asigure că victimele violenței în familie primesc sprijinul și protecția necesară. Societatea trebuie să rămână vigilentă și să condamne orice formă de abuz, indiferent de statutul agresorului.

Marius Avreiescu
Autor: Marius Avreiescu

Numele meu este Marius Avreiescu și sunt mândru să mă lucrez ca si editor la PressUpdate.ro. Îmi dedic zilele să filtrez prin mulțimea de informații pentru a oferi cititorilor noștri conținut de calitate, știri pe care t...

Search

Articole Recente

;