Decizia Curții din Malta privind Eliberarea pe Cauțiune a lui Paul al României Așteptată Vineri

Decizia Curții din Malta privind Eliberarea pe Cauțiune a lui Paul al României Așteptată Vineri

Curtea de Justiție din Malta urmează să decidă vineri asupra unei noi cereri de eliberare pe cauțiune depuse de Paul Phillipe al României, cunoscut în media ca "fugarul Paul". Instanța malteză a respins anterior o solicitare similară, iar acum se așteaptă verdictul unui alt judecător.

Această evoluție vine în contextul în care autoritățile judiciare din România au transmis mandatul de arestare european și alte documente relevante în cazul lui Paul al României. Ministrul Justiției, Alina Gorghiu, a declarat că prințul Paul, care a fost condamnat la trei ani și patru luni de închisoare pentru retrocedări ilegale de proprietăți, a fost arestat preventiv în Malta până pe data de 9 mai. Totodată, ea a subliniat că Ministerul Justiției va continua să depună eforturi pentru ca acesta să-și execute pedeapsa în România.

Paul de România, care a evitat extrădarea din Franța în noiembrie 2023 datorită unor aspecte tehnice legate de compunerea completului de judecată din România, este urmărit internațional din decembrie 2020. Dosarul său, cunoscut sub numele de "Dosarul Ferma Băneasa", include acuzații de infracțiuni săvârșite în perioada 2006-2013 și un prejudiciu estimat la 145 de milioane de euro adus statului român.

Paul Philippe, care are triple cetățenii – franceză, britanică și română – nu a fost recunoscut ca membru al familiei regale de către unchiul său, ultimul rege al României, Mihai I.

Decizia instanței din Malta este așteptată cu interes, având în vedere implicațiile pe care le are asupra justiției românești și a eforturilor acesteia de a aduce în fața legii persoanele condamnate pentru fapte de corupție și abuz în serviciu.

Victorita Ioan
Autor: Victorita Ioan

Sunt Vitorita Ioan și îmi place să spun că magia mea stă în cuvinte, mai precis în cele pe care le împărtășesc ca editor la PressUpdate.ro. Zi de zi, scopul meu e să aduc în lumină povești care contează, să împing limite...

Search

Articole Recente

;