Operațiuni de Amploare: Furt de Cereale și Cărbune în Constanța și Lupte Ilegale de Câini în Gorj

Operațiuni de Amploare: Furt de Cereale și Cărbune în Constanța și Lupte Ilegale de Câini în Gorj

Autoritățile române au desfășurat recent două operațiuni de amploare, vizând infracțiuni grave în zone diferite ale țării. În portul Constanța, un grup de 22 de persoane a fost trimis în judecată pentru sustragerea a peste 77 de tone de cereale și cărbune din trenurile de marfă. Pe de altă parte, polițiștii din Gorj au efectuat 23 de percheziții în mai multe județe, reținând opt persoane implicate în organizarea și participarea la lupte ilegale de câini.

În Constanța, inculpații au operat cu o frecvență aproape zilnică, profitând de gararea trenurilor în port pentru a fura mărfurile, cauzând un prejudiciu de peste 121.000 de lei. Angajați ai portului și o rețea de clienți au fost implicați în acest lanț infracțional, demonstrând o organizare bine pusă la punct.

În Gorj și alte județe învecinate, acțiunea poliției a avut ca scop destructurarea unei rețele de schingiuire a animalelor și organizare de lupte de câini. Perchezițiile au dus la descoperirea unor practici inumane asupra animalelor, precum tăierea urechilor și secționarea corzilor vocale, precum și la confiscarea unui număr mare de obiecte legate de aceste infracțiuni. De asemenea, un flagrant a fost organizat în Republica Moldova, unde au fost surprinși 40 de indivizi la un campionat ilegal de lupte de câini.

Aceste cazuri subliniază eforturile autorităților de a combate crimele care afectează atât economia, cât și bunăstarea animalelor, demonstrând importanța colaborării transfrontaliere în lupta împotriva infracționalității organizate.

Victorita Ioan
Autor: Victorita Ioan

Sunt Vitorita Ioan și îmi place să spun că magia mea stă în cuvinte, mai precis în cele pe care le împărtășesc ca editor la PressUpdate.ro. Zi de zi, scopul meu e să aduc în lumină povești care contează, să împing limite...

Search

Articole Recente

;